Раритетний комп'ютер Apple I і схеми до нього продали на аукціоні за $1,3 млн (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раритетний комп'ютер Apple I і схеми до нього продали на аукціоні за $1,3 млн (фото)

Технології&Авто
821
Днями аукціонна компанія RR Auction продала комп’ютер Apple I 1976 року випуску і рукопис Стіва Возняка зі схемами та інструкціями до першого комп’ютера Apple, передає видання macrumors.com.
Рукопис, датования 1975 роком, складається з 23-х сторінок і включає 5 сторінок схем, 6 фотокопій з заголовками “Bus Sources”, “System Timing”, “Display”, “Sync Timing & Adr. Gen” і “Timing”, керівництво з програмування на 12-ти аркушах. За нього заплатили $630 272.
Стів Возняк особисто підтвердив справжність документів.
“Записи варто датувати 1975 роком. Це мої власні оригінальні схеми прототипу нашого комп’ютера і інструкції з програмування. На схемах навіть видно мою техніку макетування: червоним я позначав місця з’єднань після того, як впаюються дроти. Прототип я зібрав вручну, ще коли працював в Hewlett-Packard, де займався розробкою портативних калькуляторів”, – прокоментував Стів.
Раритетний комп'ютер Apple I і схеми до нього продали на аукціоні за $1,3 млн (фото)
Комп’ютер Apple I 1976 року випуску в хорошому стані пішов з молотка за $736 862. У розпорядженні у покупця тепер буду касетний інтерфейс Apple, керівництва з експлуатації, блок живлення, клавіатура Datanetics, монітор Sanyo 1976, касетний плеєр Panasonic і коробка Apple I, підписана особисто Возняком. Все оригінальне і справжнє.
Як зазначив Боббі Лівінгстон, виконавчий віце-президент RR Auction, ринок речей Стіва Джобса і всього, що пов’язане з історією марки Apple, досі не вичерпався. Наприклад, в березні за $458 тис. було продано комп’ютер Apple I в робочому стані. У липні 2019 року добре збережене оригінальне керівництво користувача Apple I було продано за $12 тис. А в 2017-му комп’ютер Apple I купили за $100 тис.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас