День фінансів, 20 жовтня: нові зарплати вчителям і медикам, режим "пейперлес" в 2021, 5 млрд від легалізації грального бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 20 жовтня: нові зарплати вчителям і медикам, режим "пейперлес" в 2021, 5 млрд від легалізації грального бізнесу

468
Вівторок, 20 жовтня: про підвищення зарплат, кредити МВФ, спрощення посвідки на проживання в Польщі:
Зарплати по-новому: медпрацівникам. Зарплати українських медиків зростуть уже в 2021 – цьому не завадять проблеми в проведенні медичної реформи і коронакриза, стверджує Президент. Зарплата лікарів наступного року зросте до 20-25 тисяч гривень, а медсестер – до 15 тис. гривень.
Вчителям. Зарплати освітян у 2021 році будуть підвищуватися в два етапи: в січні і в липні. З липня 2021 року посадовий оклад вчителів буде майже на 30% вищим, ніж у вересні 2020 року. Наприклад, у вчителя вищої категорії закладу загальної середньої освіти з січня 2021 року він складе 6461 грн.
Чи продовжить Україна брати кредити у МВФ. ​​Про це розповів Президент під час свого звернення до Верховної Ради. За його словами, Україна буде продовжувати співпрацю з МВФ, і кредити братимуть у Світового банку і ЄБРР. Нагадаємо, що раніше у Зеленського не погодилися з прогнозом МВФ і розповіли, що буде з економікою України.
П’ять мільярдів від легалізації грального бізнесу. Президент Володимир Зеленський зазначив, що по всій країні закрито тисячі підпільних казино. Він очікує надходження 5 млрд гривень до держбюджету-2021 від легалізації грального бізнесу.
Україна перейде в режим “пейперлес” в 2021 році. За словами Зеленського, жодна державна установа не зможе вимагати від українців жодних довідок, виписок або інших нескінченних папірців, необхідних для отримання державних послуг.
В Європі подорожчав газ: як це позначиться на українцях. В Європі ціна на газ зросла до $181 за тисячу кубометрів. Якщо стрибок цін в Європі виявиться не короткочасним, а вони і далі будуть рости перед опалювальним сезоном, то блакитне паливо стане дорожчим і для населення в Україні.
Поляки хочуть спростити отримання посвідки на проживання для українців. Йдеться про Карту побиту (karta pobytu). Насамперед це торкнеться українців як найбільш численної категорії претендентів на ПНП в Польщі. У законопроекті пропонується таке: відмовитися від необхідності надання договорів на оренду житла іноземцем, спростити процедуру отримання нової Карти побиту, подробиці тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас