13:24 06.08.2018

Суд відправив під домашній арешт підозрюваних у сутичках у Харківській міськраді

2 хв читати
Суд відправив під домашній арешт підозрюваних у сутичках у Харківській міськраді

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту підозрюваним у сутичках і погромі, що сталися в Харківській міській раді 20 червня.

"Суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту", - повідомили кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна у прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, вранці 20 червня в Харківській міськраді сталася бійка між працівниками КП "Муніципальна охорона" і активістами Нацкорпусу та низки інших громадських організацій, які намагалися пройти на сесію. Під час бійки був розпилений газ, використовувалися димові шашки.

Після розпилення газу двох жінок госпіталізували у стані середньої тяжкості, і ще двох - на наступний день.

За словами очевидців, молоді люди в футболках "Нацкорпусу" влаштували погром на другому поверсі будівлі. Крім того, вони засунули в сміттєвий бак заступника міського голови Андрія Руденка, який вийшов до них, прорвалися до двору міськради і там теж влаштували бійку.

Поліція почала кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) КК України.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес розцінив погром, влаштований у міськраді в середу, як провокацію, підтриману поліцією, за участю людей керівника обласного Управління СБУ Андрія Носача.

"Погром, який сьогодні організували так звані "активісти", не можу розцінити інакше, як провокацію, підтриману поліцією. (...) Поліція ... спостерігала ніби з боку. Чи не втручалася. Ймовірно, тому, що "активісти", які увірвалися до мерії, були людьми керівника обласного Управління СБУ Носача", - написав він на сторінці у Facebook.

Того ж дня начальник прес-центру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула заявив, що спецслужба не має жодного відношення до правопорушень, що сталися в будівлі міськради.

"Хочу наголосити, що до правопорушень, які відбулися сьогодні в будівлі Харківської міської ради, обласне Управління Служби безпеки України не має жодного відношення. Обвинувачення на адресу Управління є безпідставними і брудними. Управління завжди працює виключно в рамках чинного законодавства України", - написав В. Абдула на своїй сторінці у Facebook.

7 липня Харківська міськрада зробила заяву, в якій визнала, що відомості про причетність людей начальника УСБУ в області Андрія Носача до погрому, не відповідають дійсності, і повідомила про намір домогтися покарання винних у дезінформації.

27 липня прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик повідомила кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна, що досудове розслідування кримінального провадження за фактом сутичок і погрому в міськраді передано до СБУ "у зв'язку з неефективністю розслідування поліцією".

2 серпня в.о. прокурора Харківської області Артем Степанов повідомив, що в справі є троє підозрюваних, яким оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.296 (хуліганські дії, вчинені групою осіб) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА