12:55 26.01.2019

Новий аеропорт в Дніпропетровській області буде побудовано в смт.Солоне

2 хв читати
Новий аеропорт в Дніпропетровській області буде побудовано в смт.Солоне

Смт Солоне Солонянського району Дніпропетровської області визначено як місце будівництва нового аеропорту, розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Тетяна Ричкова.

Парламентарій повідомила, що таке рішення було ухвалене напередодні в п'ятницю, 25 січня, на розширеній нараді в Міністерстві інфраструктури України за участю голови Дніпропетровської обласної ради Гліба Пригунова, заступника голови Дніпропетровської обласної адміністрації Володимира Юрченка, глави Державіаслужби Олександра Більчука, голова Державного агентства інфраструктурних проектів Миколи Божка, Т.Ричкової, а також представників Украероруху та галузевих фахівців. За словами нардепа, за таке рішення висловилася більшість фахівців, які брали участь в обговоренні.

"Будівництво аеропорту в Солоному дасть змогу створити складний технологічний об'єкт за сучасними світовими стандартами і відповідно його обладнати. Рішення ухвалили, враховуючи безліч чинників", - зазначила Т.Ричкова.

Одним із таких чинників, за її словами, стало те, що кошти, які довелося б витратити на капітальну реконструкцію злітних смуг в аеропортах Дніпра і сусіднього Запоріжжя, порівнянні з витратами на будівництво нового аеропорту.

Народний депутат зазначила, що аеропорт в Солоному відкриє нові можливості не тільки для цього населеного пункту, а й одразу для двох областей: Дніпропетровської та Запорізької.

Попередня назва нового аеропорту - "Придніпров'я", однак, за словами Т.Ричкової, всі охочі можуть запропонувати власні варіанти.

У свою чергу міністр інфраструктури Володимир Омелян висловив очікування, що через 2 роки після початку роботи нового аеропорту, пасажиропотік становитиме 1,5-2 млн пасажирів. "Зараз за підсумками 2018 року сумарний пасажиропотік аеропортів Дніпра і Запоріжжя становить трохи менше 700 тис. Це наднизькі цифри для такого великого регіону і з таким високим потенціалом", - цитують слова міністра на сайті Мінінфраструктури.

Як повідомлялося, ініціатором будівництва аеропорту в Дніпрі є президент України Петро Порошенко. У державному бюджеті на 2019 році передбачено 200 млн грн на підготовку проектної документації щодо аеропорту в Солоному.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну атаку РФ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА