Білий дім посилив правила користування мобільними телефонами для співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білий дім посилив правила користування мобільними телефонами для співробітників

Світ
271
Через численні витоки інформації адміністрація Білого дому посилила правила користування мобільними телефонами для співробітників.
Про це повідомив телеканал CNN, посилаючись на джерела в адміністрації США.
Зміни до політики користування телефонами внесли після того, як в ЗМІ потрапив запис розмови колишньої помічниці президента Омароси Манігол-Ньюман з шефом апарату президента Джоном Келлі.
Раніше співробітникам Білого дому заборонялося проносити мобільні телефони в «ситуаційний центр» для переговорів. Всі телефони залишалися в спеціальних шафках біля входу в переговорну.
Тепер співробітникам, які працюють в західному крилі Білого дому, забороняється проносити особисті та службові мобільні телефони. Вони повинні залишати мобільники в своїх робочих кабінетах або в особистих шафах.
Раніше Манігол-Ньюман виклала в Мережу запис, на якому шеф апарату президента Джон Келлі повідомляє їй про прийдешнє звільнення, посилаючись на неналежну поведінку помічниці Трампа і обіцяючи проблеми, якщо вона розголосить про свій конфлікт з адміністрацією.
Як розповіла Манігол-Ньюман, вона таємно зробила запис з Келлі в ситуаційному центрі Білого дому, що використовується для конфіденційних нарад, а також як командний пункт президента під час криз.
9 вересня адміністрація Білого дому заявила, що Манігол-Ньюман порушила протокол безпеки, таємно записуючи конфіденційні бесіди. 10 вересня адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані повторив звинувачення в ефірі Fox News, підкресливши, що Манігол-Ньюман порушує норми національної безпеки, що мають силу закону.
На думку експертів з числа колишніх чиновників, записи Манігол-Ньюман є серйозним порушенням безпеки і загрожують їй великими юридичними проблемами.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас