19:05 27.08.2019

У боях за Іловайськ у 2014 р. загинули 220 бійців ЗСУ

2 хв читати
У боях за Іловайськ у 2014 р. загинули 220 бійців ЗСУ

У боях за Іловайськ (Донецька обл.) у серпні 2014 року загинули 220 військовослужбовців Збройних сил України, ще 40 зникли безвісти, 13 бійців досі в полоні в бойовиків, повідомляє "BBC News Україна" з посиланням на отриману відповідь Генштабу ЗСУ на направлений запит.

"Кількість загиблих військовослужбовців у боях за Іловайськ - 220 осіб, 44 - поранені, 40 - зникли безвісти, 13 утримуються в заручниках (станом на 22 серпня 2019 року)", - цитує відповідь Генштабу ЗСУ новинний ресурс у вівторок, 27 серпня.

Там уточнили втрати безпосередньо під час виходу за "зеленим" коридором: "Саме 29 серпня 2014 року: загинули - 129 осіб, поранені - 18 осіб, зникли безвісти - 22 (станом на 22 серпня 2019 року - десятеро залишаються), в заручниках - десятеро (станом на 29 серпня 2014 року)".

У Генштабі ЗСУ також зазначили, що "до загиблих додано кількість зниклих безвісти, які були ідентифіковані з експертизою ДНК станом на 16 серпня 2019 року".

Такі цифри не враховують загиблих із добровольчих підрозділів МВС України, які воювали в Іловайську в серпні 2014 року разом з армією.

Раніше військова прокуратура повідомляла, що загальні втрати МВС і ЗСУ в Іловайську становили 366 бійців. Колишній начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко в нещодавньому інтерв'ю радіо "Свобода" розповів, що добровольчі батальйони втратили в цих боях 200 бійців.

"Отже, з урахуванням відповіді Генштабу на запит "BBC News Україна", загальні втрати сил АТО під Іловайськом у серпні 2014 року можуть сягати 420 бійців. Водночас ця цифра може бути ще більша з урахуванням 40 зниклих безвісти (серед них - бійці, родичі яких відмовляються визнавати їх загибель і не вірять результатам ДНК-експертизи тіл), а також померлих пізніше від поранень, отриманих в Іловайську", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" повернула в роботу основну лінію енергопостачання окупованої ЗАЕС

UNITED24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи

Голова Нацполіції: Військовозобов'язаного, який перебуває в розшуку ТЦК, поліція туди й доправить, а під час спроби втекти від поліцейського може застосовуватися сила

Глава Нацполіції: Якщо чоловік на вулиці не показав на вимогу поліції документів, може відбутися адмінзатримання для встановлення особи

СБУ затримала ексохоронця російської катівні на Херсонщині, який намагався сховатися в лавах ЗСУ

Голова Нацполіції про спілкування поліцейського з військовозобов'язаними: За злісну непокору - адміністративна і навіть кримінальна відповідальність

Спілкування з поліцією і ТЦК щодо мобілізації має фіксуватися, за протиправні дії поліцейського притягнуть до відповідальності

ЗАЕС укотре залишилася на одній лінії електропередачі - "Енергоатом"

Унаслідок авіаудару по Дергачах постраждали шість осіб

Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігону засуджено до 15 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА