Найбільша фондова біржа України відновила торги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільша фондова біржа України відновила торги

Фондовий ринок
1253
Українська біржа відновила торги на ринку котирувань і почала торгівлю цінними паперами на платформі, наданій компанією Санлайн.
Про це повідомила біржа.
На першому етапі торгова система SLTrade допоможе учасникам виставляти котирування і укладати двосторонні угоди з цінними паперами, включаючи операції репо, а також буде використовуватися для торгівлі на товарному ринку ТБ Українська біржа.
“Компанія Санлайн була обрана як один з постачальників програмного забезпечення, оскільки вона змогла забезпечити найкоротший час поступового відновлення наших позицій на ринку. Ми розкриємо терміни реалізації ринку заявок і термінового ринку, як тільки будуть завершені переговори з іншими постачальниками”, – повідомив директор з розвитку бізнесу української біржі Олексій Сухоруков.
Санлайн – розробник програмного забезпечення для фінансових ринків. Компанія розробляє власну торгову платформу SLTrade, яка надає клієнтам українських брокерів прямий доступ до бірж.
Зазначимо, що в кінці травня РНБО розширила список “антиросійських” санкцій. До переліку потрапила Московська біржа. Санкціями, зокрема, українським компаніям заборонено використовувати програмне забезпечення Московської біржі – електронні торгові системи ПЗ Plaza і ПЗ Forts.
До 2016 року Московська біржа володіла великими частками в двох з трьох провідних українських майданчиках – ПФТС і Української біржі, а її програмне забезпечення було основою для ПЗ українських бірж. У Нацкомісії з цінних паперів України висловлюють побоювання, що ПЗ українських майданчиків, як і раніше, залежить від російського.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас