RU
 

МЗС: Необхідності в економічних санкціях проти Білорусі немає

Корреспондент.net,  7 грудня 2020, 11:59
0
101
МЗС: Необхідності в економічних санкціях проти Білорусі немає
Фото: hvylya.net
Торгівля важлива і для Білорусі, і для України, зазначив Кулеба

Україна приєдналася до персональних санкцій Євросоюзу проти Білорусі, а в економічних немає необхідності, запевнив Кулеба.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба виступає проти введення економічних санкцій проти Білорусі. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, в України з Білоруссю є принципові політичні розбіжності.

"Якщо брати за стартову точку нинішню ситуацію в Білорусі, то я поки проти будь-яких економічних санкцій щодо білоруських компаній і секторів економіки", - вважає він.

Міністр зазначив, що торгівля однаково важлива для обох країн.

"Ми, нагадаю, відразу зайняли чітку позицію, і йдемо синхронізовано з Євросоюзом, і в плані захисту прав людини і засудження насильства, і вимог демократичних перетворень в Білорусі. І для зміни цієї позиції я не бачу зараз жодних передумов", - додав він.

Нагадаємо, 20 листопада, сім країн-партнерів ЄС, в тому числі Україна, приєдналися до санкцій щодо влади Білорусі, введених у зв'язку з "фальсифікацією виборів і порушенням прав людини".

Пізніше глава МЗС Білорусі Володимир Макей заявив, що Мінськ підготував санкції проти низки офіційних осіб України через приєднання Києва до санкцій Євросоюзу проти Білорусі.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: УкраинаБеларусьМИД Украинысанкции
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі