18:27 29.11.2018

МОЗ планує замінити паперові лікарняні листки електронними вже в 2019 році

2 хв читати
МОЗ планує замінити паперові лікарняні листки електронними вже в 2019 році

Міністерство охорони здоров'я України планує повністю замінити паперові лікарняні листки електронними вже в 2019 році, повідомило МОЗ на офіційному сайті.

Уряд 28 листопада ухвалив рішення про створення електронного реєстру лікарняних листків. Положення про реєстр має бути сформоване до 1 лютого 2019 року, повідомляють у відомстві.

У МОЗ створено робочу групу, яка має погодити всі деталі роботи системи. Електронний реєстр діятиме на базі Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Щороку в Україні видають близько 5,5 млн лікарняних листків.

Водночас генеральний директор пологового будинку "Лелека" Валерій Зукін, коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" ситуацію із забезпеченням приватних клінік бланками лікарняних листків, зазначив, що можливість видавати лікарняні дуже важлива для медичної практики.

"У приватних клінік є потреба у видачі лікарняних листків - це складова частина лікування пацієнтів і конкурентоспроможності", - сказав він.

За його словами, приватні клініки загалом можуть забезпечувати своїх пацієнтів лікарняними листками, але "з деякими перебоями". При цьому у приватних клінік іноді бувають проблеми з отриманням бланків лікарняних листків.

Як повідомлялося, МОЗ планувало, що у рамках реформування системи надання первинної медичної допомоги питання виписування лікарняних листків приватними медичними закладами та лікарями, що працюють фізичними особами-підприємцями, які нині не мають такого права, може бути врегульоване до кінця 2018 року.

Крім того, в 2018 році МОЗ планувало вирішити питання проведення заходів з імунопрофілактики в приватних клініках і лікарями-ФОП із застосуванням вакцин, закуплених за кошти державного бюджету.

Водночас представники приватних клінік відзначають проблеми з отриманням бланків лікарняних листків, які виготовляють на замовлення МОЗ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Проєкт постанови уряду про діяльність онлайн-сервісів цінових агрегаторів медикаментів буде доопрацьовано

Superhumans Center отримав EUR4,7 млн від МЗС Нідерландів для відкриття реабілітаційних центрів в Україні

До сфери управління МОЗ перейшли вже 16 обласних бюро судмедекспертизи

ТЧХУ надає послуги з ментальної та фізичної реабілітації

Компанія "Байєр" призначила нового керівника фармацевтичного підрозділу в Україні

Медгрупа ADONIS запустила програми реабілітації для демобілізованих співробітників компаній

Делегацію України на 77-му сесію Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я очолив міністр Ляшко

Кабмін дозволив використання канабісу в навчальних цілях, науково-технічній діяльності, виробництві ліків для застосування в медпрактиці

АПАУ прокоментувала повідомлення про нібито заборону роботи маркетплейсів

Петиція до Кабміну із закликом не забороняти сервіс Tabletki.ua набрала 25 тис. голосів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА