18:50 07.11.2018

У Херсоні учасники акції за розкриття вбивства Гандзюк палили фаєри та розмалювали стіни в управлінні обласної поліції - ЗМІ

2 хв читати

У Херсоні біля обласного управління поліції близько 50 осіб провели акцію з вимогою притягнути до відповідальності замовників убивства активістки, радника мера Херсона Катерини Гандзюк, повідомляє Hromadske.

За інформацією видання, учасники акції скандували гасла "Хто замовив Катю Гандзюк?", "Убивцю - на нари!"

Серед мітингувальників були представники націоналістичної організації С14, які запалили фаєри та розмалювали стіни і вхід до управління поліції.

Пізніше до учасників акції вийшов начальник слідчого управління поліції Херсонської області Микола Вербицький, після чого сталася дискусія між ним і учасниками акції.

У середу в Херсоні в Палаці молоді відбувається прощання з активісткою К.Гандзюк, яка померла 4 листопада в київській лікарні.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфіковували як завдання тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю". Пізніше слідчий у справі задовольнив клопотання адвоката про додаткову кваліфікацію злочину проти К.Гандзюк і вніс до ЄРДР ознаку замовного характеру (п. 11 ч. 2 ст. 115, ст. 15 КК України).

Затримано п'ятьох підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, зокрема чоловіка, якого зафіксували камери відеоспостереження як покупця сірчаної кислоти.

4 листопада К.Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава МЗС Італії підтвердив плани передати Україні систему ППО SAMP/T

Естонія передає Україні енергоблок, який може забезпечити електроенергією близько 150 тисяч українців

Відключення світла у вівторок можуть збільшуватися за рахунок більшого обсягу обмеження е/е

Італія може передати Україні другу систему ППО SAMP/T

Суд вирішив передати столичний БФК Gulliver в управління АРМА, власник має намір оскаржити рішення

На фронті вже відбулося 102 бойових зіткнення, на покровському напрямку - 35, повідомляє Генштаб ЗСУ

Українські прокурори повідомили про підозру 42 російським офіцерам, причетним до сексуального насильства на окупованих територіях

У Харкові спрацювала ППО, інформації про постраждалих немає

Зливові дощі на півдні Німеччини призвели до масштабних повеней, є загиблі

Унаслідок обстрілів на Дніпропетровщині пошкоджений інфраструктурний об'єкт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА