19:06 03.07.2019

Суд відправив екс-перекладача Гройсмана, якого обвинувачують у державній зраді, під домашній арешт

2 хв читати
Суд відправив екс-перекладача Гройсмана, якого обвинувачують у державній зраді, під домашній арешт

Голосіївський районний суд Києва на засіданні в середу змінив запобіжний захід колишньому перекладачеві прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіславу Єжову, обвинуваченому в державній зраді, - замість тримання під вартою призначено домашній арешт.

"Суд звільнив С.Єжова прямо в залі засідань під домашній арешт", - повідомляється на сторінці адвоката Єжова Валентина Рибіна у Facebook.

При цьому прокурор наполягав на продовженні арешту.

У свою чергу прес-служба Генеральної прокуратури України повідомила, що колегія суддів Голосіївського райсуду Києва, незважаючи на обґрунтовані заперечення прокурорів, задовольнила клопотання сторони захисту і змінила запобіжний захід обвинуваченому з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю.

У Генпрокуратурі наголосили, що це стало можливим у результаті ухвалення 25 червня Конституційним Судом України рішення за конституційними скаргами народного депутата Надії Савченко та інших громадян про визнання неконституційними положення ч. 5 ст. 176 Кримінального процесуального кодексу України, якою передбачено, що запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, особистої поруки, домашнього арешту, застави не може бути застосовано до осіб, яких підозрюють або обвинувачують у скоєнні злочинів, передбачених статтями 109-114-1, 258-258 -5, 260, 261 Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, увечері 20 грудня 2017 року співробітники контррозвідки СБУ затримали на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну - Єжова. Правоохоронці встановили, що його завербували російські спецслужби під час тривалого закордонного відрядження. За інформацією СБУ, Єжов за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур і передавав кураторам через електронні канали зв'язку.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада), що передбачає запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без альтернативи.

Єжов неодноразово виконував функції особистого перекладача прем'єра на різних міжнародних зустрічах і під час закордонних поїздок. Раніше він працював у посольстві України в США, а також в Адміністрації президента України та апараті Верховної Ради. За даними СБУ, затриманий збирав інформацію про закордонні поїздки українського прем'єра за завданням ГРУ Генштабу Збройних сил РФ і його діяльність не підпадає під визначення шпигунства. Дружина Єжова Юлія Мірошнікова має громадянство РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За минулий день армія РФ 28 разів обстріляла прикордонні громади Сумської області

Жителі Запорізької області дедалі частіше стають жертвами шахраїв, які обіцяють "надати грошову допомогу"

Зеленський привітав Науседу з переобранням на посаду президента Литви

У Литві чинного главу держави Науседу було переобрано на другий президентський термін

Генштаб: Від початку доби відбулося 95 бойових зіткнень, більше половини - на Куп'янському та Покровському напрямках

Війська РФ завдали ракетного удару по Міжнародному аеропорту "Запоріжжя"

За добу окупанти випустили по Україні 14 ракет і близько 70-ти керованих авіабомб - Генштаб

Увечері окупанти обстріляли Михайлівку Бериславського району, відомо про двох поранених - Херсонська ОВА

На Донеччині через обстріли військами РФ протягом дня загинуло троє людей

У Харкові 27 травня - День жалоби за загиблими в результаті удару по будівельному гіпермаркету

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА