13:28 09.04.2020

"Кузня на Рибальському" оскаржить заборону суду розпоряджатися нерухомим майном

3 хв читати
"Кузня на Рибальському" оскаржить заборону суду розпоряджатися нерухомим майном

АТ "Кузня на Рибальському" (Київ) оскаржить в апеляційній інстанції рішення Окружного апеляційного суду Києва (ОАСК) про накладену 7 квітня за позовом фізичної особи заборону розпоряджатися нерухомим майном.

"На думку адвокатів підприємства, ухвала очевидно незаконна. "Кузня на Рибальському" не має жодного стосунку до позову громадянки, який вона до того ж ще не подала, а лише збирається подати. Винагорода так званим викривачам відповідно до закону виплачується за рахунок бюджету органами Держказначейства. Арешт на нерухоме майно накладено попри те, що Кодекс адміністративного судочинства такого виду забезпечення позову не передбачає", - йдеться в повідомленні на сайті заводу.

Водночас наголошується, що вимагати арешту майна у подібних справах мають лише правоохоронні органи, а не окремі фізичні особи.

Прес-служба наголошує, що для успішного виконання державного оборонного замовлення підприємство планувало й надалі планує брати кредити під заставу майна.

"Однак арешт позбавляє нас можливості залучити обігові кошти для виконання своїх зобов'язань перед державою. Очевидно, це саме те, чого прагнуть проросійські сили, слід яких у позові та рішенні суду важко не помітити, особливо якщо аналізувати погляди та біографію Андрія Портнова та пов'язаних із ним осіб", - зазначають на підприємстві.

Водночас у прес-службі нагадують, що суддя Аблов, який ухвалив рішення, "добре відомий своїми вкрай сумнівними підходами до справ проти учасників Майдану та інших резонансних справ".

"Неправомірне рішення Аблова не лише завдає шкоди "Кузні на Рибальському", яка в умовах економічної кризи і пандемії з усіх сил утримує робочі місця. Воно також, і навіть в першу чергу, б'є по безпеці країни", - наголошують на підприємстві.

Як повідомлялося, колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов у вівторок повідомив про те, що "його команда в адміністративному суді змогла заморозити найбільший актив Петра Порошенка - завод "Кузня на Рибальському", і виклав відповідне рішення ОАСК.

Як випливає з рішення, позов подала фізична особа (гр. Ісаєвська), яка, зокрема, вказувала на обставини можливої фіктивності угоди купівлі-продажу АТ "Кузня на Рибальському", укладеної в листопаді 2018 року, а також фактичну спрямованість цього договору на приховування справжнього власника за номінальним.

Як повідомлялося, співвласник групи ТАС бізнесмен Сергій Тігіпко восени 2018 року придбав у президента Петра Порошенка АТ "Завод "Кузня на Рибальському" (раніше - ПАТ "Ленінська кузня") - одне з відомих на ринку підприємств суднопрому України.

До середини листопада 2018 року основним акціонером ПрАТ із пакетом у 73,9067% акцій приватизованого в 1995 році суднозаводу було ПАТ ЗНКІФ "Прайм Ессетс Капітал" (раніше - Фонд Петра Порошенка, Київ), другим за величиною акціонером із пакетом у 20,1280% акцій було ПАТ "ЗНКІФ "ВІК", що сконцентрувало активи народного депутата Ігоря Кононенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

"Метінвест" у рамках "Сталевої мрії" представив проєкт відновлення мікрорайону в Бахмуті

Війна знищила близько 30% потенціалу українського агросектору, 20% сільгоспземель - під окупацією - Мінагрополітики

Дефіцит електроенергії зберігається більшу частину доби понеділка - "Укренерго"

Гендиректор Федерації роботодавців: На кожному нашому підприємстві - близько 10% мобілізованих співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА