20:54 07.09.2018

Константинопольський патріархат призначив своїх екзархів у Києві

1 хв читати
Константинопольський патріархат призначив своїх екзархів у Києві

Вселенський патріархат призначив як своїх екзархів в Києві архієпископа Памфілійського Данила з США і єпископа Едмонтонського Іларіона з Канади в рамках підготовки до надання автокефалії Православній церкві в Україні, повідомляє голова інформаційного управління УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря).

"У рамках підготовки до надання автокефалії Православної церкви в Україні Вселенський патріархат призначив як своїх екзархів у Києві його преосвященство архієпископа Данила Памфілійського зі Сполучених Штатів та його преосвященство єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади які обидва служать українським православним вірянам у своїх країнах у Вселенському патріархаті", - написав архієписк на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю з посиланням на генерального секретаря Святого і Священного Синоду Вселенського патріархату.

Пізніше в п'ятницю в Російській православній церкві заявили, що розцінюють призначення екзархів без узгодження з ними як "безпрецедентно грубе вторгнення" на "канонічну територію Московського патріархату".

За словами глави синодального Відділу зі взаємин РПЦ із суспільством і ЗМІ Володимира Легойди, "такі дії не можуть залишитися без відповіді".

У православ'ї і католицизмі екзарх - титул глави окремого церковного округу, розташованого за межами країни основної юрисдикції цієї помісної Церкви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У НАТО відбудуться засідання міністрів оборони альянсу, групи "Рамштайн" і Ради Україна-НАТО

У Миколаївській області є влучання в нежитлове приміщення, попередньо без постраждалих

Через Резерв+ оновили свої дані 1 млн 480 тис. військовозобов'язаних, серед них 220 тис. жінок - Міноборони України

У Харкові тимчасово відселяють людей, щоб знешкодити ворожий боєприпас, що не розірвався

У Миргородському районі одна людина постраждала після ракетної атаки РФ

У Харкові з-під завалів витягли ще одного постраждалого, їхня загальна кількість сягнула семи

Авіаційна служба Малаві втратила контакт із літаком, на якому летів віцепрезидент країни та особи, котрі його супроводжували

МВС спростувало повідомлення про винагороду за допомогу у виявленні осіб, які ухиляються від мобілізації

У Запорізькій області внаслідок атаки КАБами постраждали троє місцевих жителів

Харківська міська рада та Фонд Фостера проводять міжнародний архітектурний конкурс модернізації типового панельного житла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА