Міжбанк: протистояння Мінфіну й інвесторів досягло піку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: протистояння Мінфіну й інвесторів досягло піку

Валюта
5273
Середа стане важким днем для гривні на валютному ринку. Вчорашній відверто провальний аукціон з розміщення ОВДП не виправдав жодних надій чиновників на активні продажі облігацій. Було куплено всього паперів на 1,6 млрд гривень (і це при тому, що за семирічними облігаціями не було обмежень щодо розміщуваних обсягів).
За фактом – протистояння Мінфіну та інвесторів у частині прибутковості не тільки продовжилося, але і досягло свого піку. Нерезиденти і місцеві гравці не готові працювати під прибутковість близько 10% річних, а Мінфін намагається до цього їх привчити. Поки що з цього особливо нічого, судячи з результатів аукціону, не виходить.
У зв’язку з такими результатами аукціону розраховувати на приплив валюти на міжбанк від нерезидентів не варто. А враховуючи мільярдні погашення старих випусків в найближчий тиждень – це поки що призведе до відтоку коштів інвесторів з ринку ОВДП. Частина з них фіксує свій прибуток в доларах і євро і буде купувати валюту для цього на міжбанку. Це спрацює проти гривні і дасть спекулянтам чудовий шанс розхитати ринок.
Враховуючи ще негативні новини щодо поширення короновірусу і паніку через це на ринках Європи, США та Азії – у спекулянтів всіх мастей (як місцевих, так і міжнародних) з’являється можливість дуже серйозно на цьому заробити. Валютні ралі продовжаться і тільки посиляться.
Відшкодування ПДВ експортерам істотно полегшать пошук гривневих ресурсів для спекулятивних атак на гривню, а Нацбанку, судячи з усього, треба буде оперативно гасити зростання котирувань своїми інтервенціями, якщо він не хоче потім вчергове виправдовуватися перед суспільством за “зальоти” за курсом.
Готівковий ринок вже не тільки залишиться заручником поведінки міжбанку, але і може сам стати активним “підбурювачем спокою”, якщо населення посилить скупку валюти найближчим часом на паніці по коронавірусу на негативних новинах.
За нашими прогнозами, 26 лютого обсяги операцій на торгах складуть до $220 млн при укладенні до 550 угод. А коридор за безготівковим доларом на торгах істотно розшириться і буде в межах 24,50-24,75 гривень.
Тиск на гривню істотно зросте, і фактично від оперативної реакції Нацбанку на те, що відбувається, буде залежати курсоутворення найближчих днів.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 24,54 / 24,56
Євро – 26,58 / 26,61
Російський рубль – 0,3764 / 0,3769
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас