12:44 29.08.2018

"Укрзалізниця" вважає претензії "Укрметалургпрому" безпідставними та заявляє про дотації окремим представникам бізнесу на 5 млрд грн щорічно

2 хв читати
"Укрзалізниця" вважає претензії "Укрметалургпрому" безпідставними та заявляє про дотації окремим представникам бізнесу на 5 млрд грн щорічно

"Укрзалізниця" вважає перевезення залізної руди нерентабельними, заявляє про вимушене дотування приватного бізнесу не менше ніж на 5 млрд грн на рік і називає обвинувачення "Укрметалургпрому" на адресу залізничників абсолютно безпідставними.

У повідомленні на сайті "Укрзалізниці" зазначається, що 35% експортних перевезень залізничним транспортом становить залізна руда, яка має негативний показник рентабельності та покривається за рахунок інших видів перевезень, зокрема внутрішніх і транзитних.

"Отже, "Укрзалізниця" багато років у сьогоднішніх цінах не менше ніж на 5 млрд грн щорічно фактично дотує перевезення окремих представників приватного бізнесу", - наводять у повідомленні слова директора з економіки та фінансів ПАТ "Укрзалізниця" Андрія Рязанцева.

За даними компанії, в 2018 році "Укрзалізниця" збільшила перевезення основних номенклатур металургійної продукції на 1,5-14,8% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

"Обвинувачення "Укрметалургпрома" на адресу "Укрзалізниці" є абсолютно безпідставними, адже, як свідчить статистика, "Укрзалізниця" нарощує перевезення продукції ГМК. Я вважаю, що таке "вкидання" в ЗМІ негативної інформації про діяльність "Укрзалізниці" з боку металургів пов'язане, насамперед, зі спробами компанії уніфікувати та привести тарифи на перевезення вантажів до економічно обґрунтованих", - зазначив А.Рязанцев.

Він також наголосив, що державне регулювання цін "Укрзалізниці" призводить до того, що компанія за свої послуги отримує недостатньо коштів для відновлення своїх основних фондів - локомотивів та інфраструктури.

"Дотації для окремих підприємств і галузей за рахунок проїдання УЗ своїх основних засобів мають припинитися. В іншому разі країна справді може отримати транспортний колапс, але не з вини "Укрзалізниці", - наголосив А.Рязанцев.

За його словами, встановлення економічно обґрунтованого тарифу на середньострокову перспективу в 3-5 років з індексними параметрами його зміни протягом цього часу - об'єктивна необхідність, без якої галузь не зможе працювати.

Як повідомлялося, в об'єднанні "Укрметалургпром" оцінюють ситуацію, що склалася з вантажними перевезеннями залізницею, як критичну через неможливість компаніям відвантажити вироблену продукцію або доправити сировину для подальшої роботи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Обмеження е/е в суботу будуть удвічі меншими - "Укренерго"

"Укренерго" залучить у KfW кредит на реконструкцію підстанції у Львівській області

Перед усіма органами держвлади стоїть завдання зменшити споживання електроенергії - Шмигаль

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. стане основою української переговорної позиції під час вступу до ЄС - Стефанішина

Новий порядок розподілу лімітів запрацює із суботи в тестовому режимі, ситуація з е/е має покращитися - перший заступник глави Міненерго

Розмови про дефіцит держбюджету-2025 передчасні, Мінфін шукає додаткові внутрішні джерела фінансування оборони - міністр

Україна в реструктуризації євробондів розраховує на часткове списання боргу - міністр фінансів

"Укренерго" на останній робочий день встановило ліміти споживання е/е для кожного регіону на всю добу

Інвестфонд Inzhur планує залучити до 10 тис. інвесторів для приватизації готелю "Україна"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА