07:30 24.08.2018

Бойовики 42 рази обстріляли позиції ЗС України, п'ятеро військовослужбовців загинули, ще семеро поранені

2 хв читати

За минулу добу бойовики 42 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, в результаті чого п'ятеро військовослужбовців загинули, семеро отримали поранення, повідомили в прес-центрі Операції об'єднаних сил.

"Противник 42 рази відкривав вогонь по позиціях наших військ, в тому числі 3 рази з озброєння, забороненого мінськими домовленостями ... За минулу добу п'ятеро українських захисників загинули, семеро військовослужбовців Об'єднаних сил поранені", - йдеться у зведенні, опублікованому на сторінці штабу ООС в соцмережі Facebook в п'ятницю вранці.

Відзначається, що бойовики вели прицільний вогонь з артилерійських систем калібру 122-мм, мінометів калібру 120 і 82-мм, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Противник здійснював обстріли позицій Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Кримське, Новотошківське, Троїцьке, Луганське, Північне, Залізне, Новгородське, Авдіївка, Піски, Красногорівка, Старогнатівка, Гранітне, Чермалик, Гнутове, Павлопіль, Лебединський, Водяне та Широкине.

"За минулу добу найбільш гаряче було на луганському напрямку біля населених пунктів Кримське і Новотошківське. Тут противник інтенсивно застосовував артилерію і міномети, а також здійснював штурмові дії. Військовослужбовці Об'єднаних сил відбили атаку ворога і залишилися на займаних позиціях", - сказано в повідомленні.

Також бойовики обстріляли з 82-мм мінометів українські позиції поблизу Луганського, Чермалика та Лебединського.

У зведенні відзначається, що протягом ночі на п'ятницю бойовики 5 разів відкривали вогонь по позиціях ООС довкола населених пунктів Кримське, Гнутове, Павлопіль і Водяне. У Кримського вночі НВФ знову відкрили вогонь зі 122-мм артилерії, поблизу Павлополя застосували 82-мм міномети.

Втрат серед військовослужбовців ЗСУ за поточну добу немає.

За даними української розвідки, за минулу добу 12 бойовиків знищено, ще 20 отримали поранення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Франція виділить 200 млн євро підприємствам, які інвестуватимуть у відновлення критичної інфраструктури України - Макрон

Зеленський обговорив із Макроном ситуацію на полі бою і можливість протидії РФ

Франція починає постачання Україні літаків Міраж-2000 і навчить персонал однієї бригади - Макрон на зустрічі з Зеленським

Кулеба обговорив із вісьмома міністрами Північної Європи та Балтії способи забезпечення переваги України на полі бою

Зеленський обговорив з американськими депутатами захист від російських обстрілів

ВР ухвалила закон, що регламентує повноваження Держспецзв'язку щодо закупівлі безпілотних систем, боєприпасів до них, а також засобів РЕБ

90% рятувальників і поліцейських заброньовано

Чиновника КМДА, підозрюваного у вимаганні грошей з перевізників, відсторонено від посади, йому обрано запобіжний захід

Окупанти 14 разів обстріляли Нікопольський район, є жертви та руйнування

Кабмін схвалив залучення ще 30 млн євро від KfW на реконструкцію однієї з підстанцій у Львівській області - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА