21:25 23.04.2020

НКМЗ відмовився від податкових канікул для підтримки Краматорська

2 хв читати
НКМЗ відмовився від податкових канікул для підтримки Краматорська

Провідне підприємство важкого машинобудування України Новокраматорський машинобудівний завод (НКМЗ) ухвалило рішення відмовитися від податкових канікул, передбачених законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України" для підтримки бізнесу в період дії карантинних заходів проти коронавірусу, повідомила прес-служба підприємства.

"Нині гостро стоїть питання наповнення місцевого бюджету грошовими коштами. Усвідомлюючи всю відповідальність перед жителями Краматорська, ми ухвалили принципове рішення - відмовитися від податкових канікул і зберегти податкові надходження (податок на землю і податок на нерухомість) до міського бюджету", - наводить прес-служба слова генерального директора НКМЗ Геннадія Сукова.

У прес-службі не уточнили суми, яку в результаті отримає місто, додавши, що на сьогодні допомога НКМЗ місту в боротьбі з коронавірусом уже сягнула 10 млн грн. Зокрема, закуплено різне обладнання, засоби індивідуального захисту, ліки, які надходять до опорних лікарень міста. Керівництво заводу виділило кошти на закупівлю 1000 продуктових наборів, які безкоштовно розподіляють людям, що входять до волонтерського списку.

Крім того, президент НКМЗ Георгій Скудар виділив 5,2 млн грн для допомоги всім пенсіонерам заводу, які не працюють (по 500 грн кожному).

Агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі також повідомили, що завод працює, контракти виконуються, але є складнощі з оплатою продукції замовниками або через жорсткий карантин, або через брак коштів.

"На заводі, як і взагалі в Краматорську, хворих немає. На самому початку карантину керівництво заводу видало наказ: що всі, хто повернувся із закордонних відряджень або з відпочинку за кордоном, із Києва, з Маріуполя йшли на два тижні самоізоляції (їм цей час оплачувався 2/3 тарифу). Це саме стосувалося тих, хто контактував із особами, що повернулися з-за кордону", - повідомили в прес-службі.

НКМЗ спеціалізується на випуску прокатного, металургійного, ковальсько-пресового, гідротехнічного, гірничорудного, підйомно-транспортного, спеціалізованого обладнання, поковок і відливків. Постачає продукцію до країн СНД, Словаччини, Індії, Франції, Німеччини, Польщі, Румунії, Італії, Туреччини, Індонезії та інших країн.

Як повідомлялося, в 2019 році завод збільшив обсяг реалізації готової продукції на 20% порівняно з 2018 роком (до понад 7 млрд грн), частка експорту перевищила 67%, чистий прибуток зріс на 4,5% - до 671 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завдяки сонячній генерації та виходу з ремонту двох енергоблоків АЕС, кілька днів не застосовуються планові відключення, але економити потрібно - Шмигаль

"Укрнафта" завдяки ГРП збільшила добовий дебіт однієї зі свердловин у 25 разів

Основою горизонтального вирівнювання місцевих бюджетів-2025 будуть надходження ПДФО-2024 і статистика населення на початок війни та ВПО

Відключення е/е можуть повернутися з виведенням найближчими днями чергових енергоблоків у ремонт - голова "Енергоатому"

Вимоги до затвердження керівництва українських СК зараз набагато жорсткіші, ніж у європейських країнах - думка

Частка бізнес-продажу в мережі JYSK в Україні в травні 2024 р. перевищила 6%

Заступник міністра фінансів США обговорить у Києві питання посилення санкцій і прибутку від активів РФ

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА