15:20 26.03.2018

Fitch підтвердило рейтинги дефолту Києва і Харкова на рівні "B-", прогноз "стабільний"

1 хв читати
Fitch підтвердило рейтинги дефолту Києва і Харкова на рівні "B-", прогноз "стабільний"

 Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Києва і Харкова в іноземній та національній валютах на рівні "В-", повідомляється у прес-релізі Fitch.

Крім того, агентство підтвердило Києву національний довгостроковий рейтинг на рівні "A- (ukr)", Харкову - короткостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні "В" і довгостроковий рейтинг за національною шкалою на рівні "AA- (ukr)".

Прогноз за всіма рейтингами - "стабільний".

За даними Fitch, підтвердження рейтингів Києва відображає помірний рівень боргу міста та збереження бюджетних показників із хорошим операційним балансом, що обумовлено зростанням податкових надходжень на тлі відновлення економіки.

У свою чергу підтвердження рейтингів Харкова відображає хороші операційні показники міста і відсутність у нього прямого боргу.

Водночас, додає агентство, рейтинги обох міст продовжують стримуватися рейтингами України і слабким інституціональним середовищем для українських місцевих і регіональних органів влади.

"Інституційне середовище в Україні є недостатньо прозорим і розвиненим, що негативно позначається на довгостроковому розвитку і бюджетному плануванні ... Крім того, напередодні президентських і парламентських виборів у 2019 році зростають політичні ризики, пов'язані з інтересами впливових політичних кіл і фрагментованістю політичних сил", - повідомляється в прес-релізі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Обмеження е/е в суботу будуть удвічі меншими - "Укренерго"

"Укренерго" залучить у KfW кредит на реконструкцію підстанції у Львівській області

Перед усіма органами держвлади стоїть завдання зменшити споживання електроенергії - Шмигаль

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. стане основою української переговорної позиції під час вступу до ЄС - Стефанішина

Новий порядок розподілу лімітів запрацює із суботи в тестовому режимі, ситуація з е/е має покращитися - перший заступник глави Міненерго

Розмови про дефіцит держбюджету-2025 передчасні, Мінфін шукає додаткові внутрішні джерела фінансування оборони - міністр

Україна в реструктуризації євробондів розраховує на часткове списання боргу - міністр фінансів

"Укренерго" на останній робочий день встановило ліміти споживання е/е для кожного регіону на всю добу

Інвестфонд Inzhur планує залучити до 10 тис. інвесторів для приватизації готелю "Україна"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА