СБУ викрила фірму, яка в рази занижувала вартість комунальної землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила фірму, яка в рази занижувала вартість комунальної землі

Кримінал
402
Співробітники Служби безпеки України (СБУ) в Запоріжжі припинили незаконну діяльність ще однієї приватної експертної фірми, яка сприяла штучному заниженню вартості комунальної землі. В результаті місцевий бюджет недоотримав 2,5 млн грн, повідомила прес-служба СБУ.
Представники фірми укладали договори з Запорізькою міською радою на оцінку землі під будівництво. При цьому на замовлення покупців вони “здешевлювали” землю в кілька разів, за що отримували свій відсоток. Під час оцінки ділянки на околиці міста, яку міськрада виділила для бізнесу, зловмисники занизили вартість майже вдвічі.
На даному етапі директору фірми повідомили про підозру за ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) КК України, а на земельну ділянку накладено арешт.
Також СБУ ініціювала проведення експертиз щодо реальної вартості ділянок, оцінкою яких раніше займалася зазначена фірма. Правоохоронці продовжують слідчі дії і встановлюють можливу причетність посадових осіб міськради.
В СБУ зазначили, що раніше викрили іншу запорізьку експертну фірму в аналогічних махінаціях з комунальною землею. В результаті дій цієї фірми бюджет міста недоотримав понад 5 млн грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас