Вибори
17:25 15.09.2018

Ситник пов'язує можливу підозру йому і відсторонення від посади з майбутніми виборами

3 хв читати
Ситник пов'язує можливу підозру йому і відсторонення від посади з майбутніми виборами

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник вважає, що можливе оголошення йому підозри, про що говорив генеральний прокурор України Юрій Луценко, і подальше відсторонення з посади може бути пов'язане з майбутніми в країні виборами.

В ефірі телеканалу "24" директор НАБУ зазначив, що розслідування справи про можливе розголошення ним державної таємниці та даних досудового слідства активізувалося зараз. "Напевно, відповідь очевидна: тому що ті провадження, які ми розслідуємо – вони перед виборами ще більше несуть загрозу для фігурантів, які за цими провадженнями проходять", - зазначив він.

За словами А.Ситника, триває "гаряча фаза спроб знищення НАБУ".

Він зазначив, що антикорупційні органи ніколи не анонсували оголошення підозри кому-небудь.

"Чи підпише він (генпрокурор) йому (підозру)? Я не виключаю цього. Коли це буде? Можливо, в понеділок, не знаю. Чим закінчиться справа? Буде видно", - поділився очікуваннями директор НАБУ, нагадавши, що генпрокурор – єдина посадова особа, яка має право підписувати підозру керівнику НАБУ.

А.Ситник не виключив, що після оголошення підозри його відсторонять з посади.

"Але я, чесно кажучи, думав, що після епопеї з призначенням аудитора від парламенту все-таки вони будуть намагатися усунути мене через аудит", - висловив він припущення, зазначивши, що цього не сталося.

Директор НАБУ також розповів про своє відчуття, що від нього спробують позбутися "з допомогою силового сценарію: оголосити підозру, усунути, принаймні, хоча б перед виборами". Він припустив, що таким чином намагаються зупинити розслідування, які проводять детективи НАБУ.

"Це пов'язано з тим, що, можливо, рік тому ці розслідування не такі болючі були. Але зараз, якраз перед виборами, це сприймається по-іншому. Великий прогрес у справі "Роттердам+" ... Я думаю, що ця справа також дуже сильно непокоїть", - вважає він.

А.Ситник уточнив, що остаточне рішення у справі "Роттердам+" "наближається".

"Це такий феномен, який вперше в історії України: реформи, які були розпочаті..., - ці реформи почали реально працювати. І зараз люди, які ці реформи запустили під тиском громадськості, під тиском міжнародних партнерів, - вони ж перші потрапили під ці реформи", - наголосив він, висловивши переконання, що антикорупційні реформи не будуть зупинені.

Раніше генпрокурор України Ю.Луценко заявив, що доступ до інформації з мобільних телефонів журналісток Наталії Седлецької і Христини Бердинських отримано законним чином через суд, а директору НАБУ А.Ситнику після ідентифікації голосів на записах розмов буде вручено підозру.

"Якщо журналіст є свідком злочину, то я змушений вимагати у встановленому законом порядку через суд дані від мобільного оператора за той період, коли в НАБУ перебували два журналісти і один не журналіст. Як тільки прийде відповідь, ми змушені будемо оформити підозру і вручити його особі, чий голос ідентифіковано під час цих дій, - пану Ситнику", - сказав він в ефірі телеканалу "Прямий" 14 вересня.

4 вересня редакція програми антикорупційних розслідувань "Схеми" заявила, що Генпрокуратура отримала доступ до інформації телефону (за 17 місяців) головного редактора Н.Седлецької, і розцінила це як тиск на незалежного журналіста. Йшлося про справу про ймовірне розголошення державної таємниці даних досудового слідства директором НАБУ.

Генпрокуратура отримала дозвіл суду на перевірку смс-повідомлень (за 17 місяців) в телефоні журналістки видання "Новий час" Х.Бердинських.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА