09:05 28.07.2019

Екс-міністр оборони Грузії заарештований у справі про червневі заворушення в Тбілісі

2 хв читати
Екс-міністр оборони Грузії заарештований у справі про червневі заворушення в Тбілісі

Колишнього міністра оборони Грузії Іраклія Окруашвілі заарештували у справі про заворушення в Тбілісі 20-21 червня.

"Іраклій Окруашвілі, лідер партії "Перемогла Грузія", був засуджений, як запобіжний захід, до позбавлення волі", - повідомив Перший канал Грузії.

27 липня екс-міністру оборони Грузії було пред'явлено обвинувачення за ч. 1 і 2 статті 225 КК Грузії (організація групового насильства, участь в ньому і керівництво ним) у зв'язку з його участю в заворушеннях в Тбілісі 20-21 червня.

Раніше прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе заявив, що затриманий минулого четверга один з лідерів опозиції, екс-міністр оборони Окруашвілі був одним з організаторів і учасників штурму парламенту 20 червня, і це зафіксували телекамери.

"Перед законом усі рівні, це принцип, на якому засноване демократичне суспільство, і від цього принципу ми не відійдемо", - сказав прем'єр.

Лідер опозиційної партії "Перемогла Грузія" Окруашвілі був затриманий співробітниками МВС.

У МВС Грузії тоді підтвердили журналістам факт затримання Окруашвілі в зв'язку з причетністю до справи про штурм парламенту і спробі державного перевороту. У МВС зазначили, що у зв'язку з цією справою затримано 17 осіб.

Кілька днів тому Окруашвілі вніс до суду позов з вимогою арешту акцій телекомпанії "Руставі 2", власником яких став бізнесмен Кібар Халваши. За твердженням Окруашвілі, всі акції належать йому, а Халваши є довіреною особою, що нотаріально зафіксовано в Берліні в 2010 році.

4 липня Головна прокуратура Грузії заявила, що 20-21 червня у будівлі парламенту в Тбілісі певні особи намагалися влаштувати державний переворот з метою захоплення влади.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА