Голова Мін'юсту розповів про підводні камені закону про банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Мін'юсту розповів про підводні камені закону про банки

Казна та Політика
780
Закон про заборону повертати націоналізовані банки колишнім власникам буде оскаржуватися зацікавленими особами.
Таку думку висловив міністр юстиції України Денис Малюська на своїй сторінці у FACEBOOK.
За його словами, тепер слід очікувати звернень з даного питання до Конституційного суду і Європейського суду з прав людини.
Глава Мін’юсту також висловив думку, що колишні власники банку не зможуть отримати від держави компенсацію за його націоналізацію – хоча така можливість і прописана в ухваленому законі.
Розмір компенсації колишнім акціонерам визначається міжнародною аудиторською компанією, виходячи з вартості акцій на час націоналізації, пояснив він.
“І в разі неплатоспроможного банку така компенсація, ймовірно, буде нульовою (за винятком випадків, коли банк виводиться з ринку не в зв’язку з нестачею коштів)”, – наголосив міністр.
Також, за його словами, вдосконалений механізм передачі активів банку-банкрута перехідним і приймаючим банками. Раніше у зв’язку з юридичними формальностями такий процес міг би зайняти місяці. “Після прийняття закону все буде набагато швидше, протягом декількох днів”, – заявив Малюська.
Це означає, що навіть якщо суд вирішить повернути неплатоспроможний банк колишнім власникам, активи такого банку будуть миттєво передані перехідному або приймаючому банку і він продовжить роботу як нова юридична особа без шкоди вкладникам та іншим клієнтам, пояснив глава Мін’юсту.
Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні в середу, 13 травня, 270 голосами прийняла закон про банки. На засіданні парламенту був присутній президент Володимир Зеленський, який закликав нардепів підтримати законопроект, який захистить економіку.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас