19:05 11.04.2020

В "Голосі" назвали узгоджений профільним комітетом Ради проект бюджету несправедливим і нереалістичним

2 хв читати
В "Голосі" назвали узгоджений профільним комітетом Ради проект бюджету несправедливим і нереалістичним

Депутат фракції "Голос", секретар бюджетного комітету Верховної Ради Володимир Цабаль вважає, що погоджений комітетом проект держбюджету залишився несправедливим і нереалістичним.

Як повідомила прес-служба партії, запропонована схема держбюджету доходів і витрат, базується на тому, що Україна обов'язково отримає фінансову допомогу від Міжнародного валютного фонду.

Однак ключовою вимогою всіх міжнародних фінансових організацій, і МВФ зокрема, є прийняття "антиколомойського" закону, який дозволить залишити в державній власності найбільший банк.

"Однак на голосування під час позачергового засідання Верховної Ради, яке відбудеться в понеділок, 13 квітня, винесено тільки державний бюджет, без закону про банки, як наполягав "Голос", - наголошується в повідомленні.

При цьому Цабаль зазначив, що деякі вимоги "Голосу" вдалося відстояти.

"У проекті повернули ще 500 млн грн на субвенцію програми "Спроможна школа" - це гроші, які йдуть на найбільш обладнані школи в сільських регіонах. Було повернуто 101 млн грн з 300 мл грн, які забрали з фінансування підвищення кваліфікації лікарів", - зазначив він.

За словами депутата, кілька програм у сфері культури були відновлені - до 400 млн грн збільшили фінансування Українського культурного фонду, до 100 млн грн - Українського інституту книги, 135 млн грн підуть на заходи в сфері культури і мистецтва, а також охорони культурної спадщини.

"Але все ж цього дуже мало: і культура, і освіта недофінансовані. Зате залишили дві програми, суть яких під питанням", - вважає Цабаль.

Він пояснив, що 4 млрд грн підтримки сільськогосподарським виробникам - гроші, якими держава "часто дотувала і так прибуткові агрохолдинги олігархів, а не фермерів, які цього потребують".

"А програму фінансування "реструктуризації вугільної галузі" знову збільшили на 1,6 млрд. Це програма, яка викликає дуже багато питань. У ній було 2 мільярди гривень, стало 3,6. У минулі роки ця програма ніколи не досягала результату, а тут, перед кризою, її ще збільшують", - уклав депутат.

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА