07:44 18.07.2019

Зеленський: олігархи повинні платити податки, вкладати в Україну і не бути монополістами, "від чогось доведеться відмовлятися"

2 хв читати
Зеленський: олігархи повинні платити податки, вкладати в Україну і не бути монополістами, "від чогось доведеться відмовлятися"

Президент України Володимир Зеленський ще раз підкреслив, що олігархи в Україні повинні бути готові до нових правил гри.

"Це нормальний формат роботи з олігархами. Вони повинні багато грошей, які вони різними шляхами заробили, і на яких немає криміналу (бо якщо є кримінал, то будемо саджати), інвестувати і вкладати в Україну. І будуть нові правила, всі повинні платити податки. І вони знають, що ми їм не дамо бути монополістами. Від чогось доведеться відмовлятися їм, вони всі вже про це знають", - сказав він в інтерв'ю "Відверто з президентом", показаному в ефірі низки українських телеканалів у середу.

Зеленський нагадав, що під час зустрічі з бізнесменом Рінатом Ахметовим йому були поставлені умови, що буде скасована формула "Роттердам +", що і було зроблено, і що на кожного олігарха буде велике фінансове навантаження.

"Він (Ахметов - ІФ) купив 200 "швидких" для дитячих лікарень. І будемо йому презентувати інвестиційний документ, щоб він вкладав (хоча він про це ще не знає) великі гроші в медицину, і вкладав в інфраструктуру Донбасу", - зазначив президент .

Як повідомлялося, 20 червня на зустрічі з бізнес-спільнотою України Зеленський повідомив, що домовився з бізнесменами Віктором Пінчуком, Рінатом Ахметовим та Ігорем Коломойським про їхню участь у фінансуванні і підтримці соціально-економічних і гуманітарних проектів для Донбасу і всієї України.

За його словами, ці бізнесмени беруть на себе відповідальність за вирішення конкретних питань.

"Наприклад, пан Пінчук забезпечить уже зараз квартирами 24 сім'ї наших полонених моряків, і далі опікуватиметься проблемами соціальної допомоги всіх військовослужбовців. З паном Рінатом Ахметовим ми не тільки дійшли згоди про скасування формули "Роттердам +", а й домовилися, що він буде вкладати гроші в медицину і інвестувати в дороги, інфраструктуру Донбасу. Перший результат ви вже бачили - це 200 "швидких" для міських і сільських лікарень по всій Україні. Пан Ігор Коломойський буде вкладати дуже великі гроші в інфраструктуру Донбасу, але він про це ще не знає", - розповів тоді Зеленський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко відреагував на провокацію проти Девіда Кемерона: спланована операція російських спецслужб, щоб підірвати підтримку України

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА