18:11 21.08.2020

Україна планує домовитися про початок переговорів з ЄС щодо оновлення Угоди про асоціацію вже в 2021 році - Стефанішина

2 хв читати
Україна планує домовитися про початок переговорів з ЄС щодо оновлення Угоди про асоціацію вже в 2021 році - Стефанішина

Україна планує домовитися про початок переговорів з Європейським Союзом щодо оновлення Угоди про асоціацію вже в 2021 році, повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

"Український бізнес, зокрема Одещини, має більше можливостей для торгівлі та інвестиційної співпраці з ЄС. Уряд працює, щоб Угода про асоціацію дала змогу активніше їх використовувати. Але і для бізнесу є "домашнє завдання" - оцінити власні амбіції і дати відповідні сигнали для врахування їх урядовою командою під час формування переговорної позиції України у рамках оновлення угоди", - наводить слова Стефанішиної прес-служба віце-прем'єра.

За її словами, у 2016-2019 роках є очевидною позитивна динаміка розвитку торгівлі з ЄС, який на сьогодні є головним торговельним партнером України з часткою понад 41% від загального обсягу торгівлі товарами, зокрема, зростає торгівля товарами з високою доданою вартістю.

"До частини української продукції застосовуються тарифні квоти, хоча за деякими з них експортуємо значно більше, ніж сама квота. Це свідчить про потенціал та якість української продукції, яку хочуть бачити на європейському ринку. Зменшення обсягів зовнішньої торгівлі через коронавірус є тимчасовим явищем у світовій економіці. Діалог уряду з українським бізнесом дозволить підготувати інклюзивну позицію України, яка відповідатиме новим амбіціям та можливостям наших підприємців", - зазначила Стефанішина.

Віце-прем'єр наголосила, що серед пріоритетних напрямів співпраці Україна-ЄС - укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (АСАА), посилення торгівлі послугами, а також оновлення підходу до державної допомоги, яка має стати гнучкішою та швидшою в реагуванні на надзвичайні ситуації, як-от боротьба з COVID-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА