День фінансів, 9 липня: monobank+Transferwise, законопроект про «кешбек», питання «проблемних» недобудов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 9 липня: monobank+Transferwise, законопроект про «кешбек», питання «проблемних» недобудов

775
У вівторок, 9 липня, було багато хороших новин для гаманців наших співгромадян:
Українцям можуть повернути гроші за неправильно проданий товар. Міністерство фінансів пропонує компенсувати покупцям частину вартості покупки – “кешбек”, в тому випадку, якщо продавець порушив порядок проведення розрахунків при продажу товару або послуги. Якщо продавець порушив порядок проведення розрахунків при продажу товару або послуги дорожче 50 неоподатковуваних податком мінімумів (850 грн), то його чекає штраф.
Українцям дозволяють легалізацію побудованих без дозволу будинків і дач. Як каже заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, узаконення за спрощеною процедурою побудованих без дозволу приватних і дачних будинків відбувається в три кроки.
Українцям обіцяють впровадження 4G протягом року. Протягом року зв’язок четвертого покоління (4G) має охопити всю територію України. Про це заявив заступник керівника офісу президента України Олексій Гончарук. За його словами, президент підписав відповідний указ. Він також підкреслив, що до 1 липня мобільні оператори були зобов’язані врегулювати наявність 3 і 4G зв’язку в великих містах..
Українці (клієнти monobank) зможуть отримати гроші з-за кордону через систему Transferwise. Перекази грошей з більш ніж 30 країн стали доступні для клієнтів monobank. За словами Дмитра Дубілета, час переказу – до одного банківського дня.
Українцям обіцяють вирішити питання «проблемних» недобудов. В уряді розробили законопроект, який допоможе завершити «проблемні» недобудови. Сьогодні в Україні відсутні будь-які законодавчі механізми добудови проблемних житлових об’єктів, які зводилися з залученням коштів фізичних осіб-вкладників. Також відсутня будь-яка загальна інформація про це. За орієнтовною статистикою, вкладники 120 довгобудів в Україні залишилися без коштів і без нового житла.
Українцям кажуть, що навіть торговельна війна між США і Китаєм може зіграти на руку. Поки ми перебуваємо у виграшній ситуації, оскільки торговельний конфлікт США з Китаєм допомагає Україні заходити на китайські ринки, запевняють в НБУ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас