Рожкова розповіла, як закон про фінмоніторинг вплине на B2B Jewelry й подібні компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рожкова розповіла, як закон про фінмоніторинг вплине на B2B Jewelry й подібні компанії

Фондовий ринок
10029
Новий закон про фінмоніторинг, який набув чинності 28 квітня, посилює позиції банків у судових суперечках з такими компаніями, як B2B Jewelry.
Про це заявила перша заступниця глави Нацбанку Катерина Рожкова під час конференц-дзвінка з журналістами.
За її словами, якщо компанія через суд розблокувала рахунок, то банк може відмовити їй в обслуговуванні, але не має права затримувати її кошти. Це означає, що компанія може відкрити рахунок в іншому банку і перевести ці кошти туди.
Вона також додала, що такі компанії більше регулюються Кримінальним кодексом, ніж законом про фінмоніторинг.
«B2B Jewelry порушила всі закони, які тільки можна. Це фінансова піраміда, яка не має жодної ліцензії. До відповідних органів уже надіслано інформацію щодо діяльності цієї компанії. Я сподіваюся, що вона не відновить свою діяльність після карантину», — заявила Рожкова.

Довідка Finance.ua:

  • B2B Jewelry — фінансова піраміда, створена власником ювелірного заводу «Шарм» Миколою Гонтою, який разом з дружиною Оленою є фігурантами кількох розслідувань. Компанія обіцяє від 104% до 182% кешбеку залежно від суми покупки. Повну вартість виробу та кешбек обіцяють повернути на банківську карту протягом року 52 платежами. Наразі всі магазини компанії зачинені.
  • 2019 року суд за клопотанням Генпрокуратури заарештував банківський рахунок благодійного фонду «Зимородок» дружини Гонти через сумнівні операції, що проводилися за ним з грошима вкладників B2B Jewelry. Однак на початку 2020 року суд зняв арешт з цього рахунку.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас