ua en ru

Вибори в Раду: через відмову перерахувати голоси на 50 окрузі відкрили справу

Вибори в Раду: через відмову перерахувати голоси на 50 окрузі відкрили справу Ілюстративне фото (Віталій Носач/РБК-Україна)

Члени ОВК не виконують рішення Донецького окружного апеляційного суду

Результати виборів до Верховної ради: поліція відкрила кримінальну справу через невиконання членами окружної виборчої комісії №50 рішення суду щодо перерахунку голосів. Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

У поліції зазначають, що, відповідно до постанови Донецького окружного апеляційного суду, виборча комісія 50-го округу у Покровську мала провести повторний підрахунок голосів на трьох дільницях.

"Наразі рішення суду не виконано, у зв’язку з чим поліція розпочала досудове розслідування. Бездіяльність окружної виборчої комісії тягне за собою кримінальну відповідальність. Дії членів ОВК кваліфіковані за ч.1 ст. 382 Кримінального кодексу України (невиконання судового рішення, що набрало законної сили)", - сказано у повідомленні.

Правоохоронці попереджають, що санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі строком до 3 років.

"Наразі поліцейські проводять необхідні слідчі дії. Хід розслідування перебуває на контролі керівництва поліції Донецької області", - поінформували у прес-службі.

Нагадаємо, раніше глава ЦВК Тетяна Сліпачук заявила, що ситуація на окрузі в Покровську Донецької області вийшла за межі правового поля. Вона підкреслювала, що Центрвиборчком буде звертати увагу членів окружної комісії №50 на існування кримінальної відповідальності за порушення виборчого законодавства.

Як писало РБК-Україна раніше, приміщення ОВК №50 у Покровську Національна поліція взяла під охорону. Поліція буде забезпечувати охорону до відновлення роботи окружної виборчої комісії.

Так, ЦВК ще не прийняла протоколи з мокрими печатками від окружної виборчої комісії №50 у Покровську Донецької області.

Відзначимо, в місті були протести через підрахунок голосів на позачергових виборах до Верховної ради.