Українських споживачів обіцяють більше не обманювати на етикетках харчових продуктів - законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українських споживачів обіцяють більше не обманювати на етикетках харчових продуктів - законопроект

Казна та Політика
1086
У Верховній Раді України зареєстровано законопроект «Про інформацію для споживачів стосовно харчових продуктів», яким пропонується ввести жорсткі вимоги про надання точної, достовірної та зрозумілої для споживача інформації про харчові продукти.
«Проект закону буде сприяти уніфікації правил надання споживачам інформації про харчові продукти, забезпечення правової визначеності та зменшенню адміністративного тягаря на операторів ринку, відповідальних за інформацію про харчові продукти, а також позитивно вплине на забезпечення інтересів громадян шляхом запровадження вимог про надання точної, достовірної та зрозумілої для споживача інформації про харчові продукти», – йдеться в пояснювальній записці до документа.
Також пропонується заборонити використання інформації, яка може ввести споживача в оману, особливо в частині властивостей і характеристик харчових продуктів і наслідків їх споживання, а також в частині приписування харчовим продуктам лікувальних властивостей. Ця заборона поширюється також на рекламу та представлення харчових продуктів.
Ухвалення законопроекту буде сприяти тому, що споживачеві також буде надана інформація про допоміжні речовини при переробці.
«Враховуючи те, що певні компоненти або інші речовини чи продукти (такі як допоміжні речовини для переробки) можуть викликати у деяких людей алергічні реакції або непереносимість, що становить небезпеку здоров’ю цих людей, проектом закону передбачено надання споживачам інформації про вміст у харчових продуктах харчових добавок, допоміжних речовин для переробки і інших речовин або продуктів, які, як свідчать дані проведених наукових досліджень, викликають алергічні реакції або непереносимість, так, щоб споживачі могли зробити свідомий вибір, який є безпечним для них», – йдеться в документі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас