07:27 25.09.2018

Ротація військових інструкторів з Канади місії "UNIFIER" відбулася на Львівщині

1 хв читати
Ротація військових інструкторів з Канади місії "UNIFIER" відбулася на Львівщині

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Нацакадемії Сухопутних військ відбулася церемонія передачі повноважень між канадськими підрозділами операції "UNIFIER", яка триває в рамках міжнародного військового співробітництва між Україною і Канадою.

Як повідомляє на своїй сторінці Генеральний штаб ЗСУ в соціальній мережі Facebook, у понеділок, 24 вересня, підполковник Фрейзер Олд, передав повноваження операцією "UNIFIER" підполковнику П'єру Леру. Разом з генерал-майором Вільямом Сеймуром вони закріпили цей факт своїми підписами у відповідних протоколах.

"Разом з керівництвом ЗС України ми високо оцінюємо роботу військовослужбовців Канади. В той же час, з кожної ротацією ми ставимо перед собою нові цілі. Ми розвиваємося" - зазначив заступник командувача командування Об'єднаних операцій Канади, начальник штабу генерал-майор Вільям Сеймур.

Місія "UNIFIER" - один з елементів практичної допомоги Збройним силам України від уряду Канади. Діяльність місії полягає в підготовці підрозділів ЗСУ відповідно до стандартів і принципів НАТО. Поетапне навчання здійснюється на ротаційній основі в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ, в Яворівському районі Львівської області.

Операція "UNIFIER" триває з вересня 2015 року. З початку операції "UNIFIER" уряд Канади підтвердив, що 200 канадських військовослужбовців перебуватимуть в Україні до березня 2017 року. 6 березня 2017 року уряд Канади продовжив цю місію, оголосивши про наступний перегляд в березні 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем, планується поліпшення логістики, ланцюга поставок, роботи майстерень

Унаслідок ворожих обстрілів Харківської області в середу постраждали три мирні жительки - прокуратура

У Білгород-Дністровському районі ракетним ударом пошкоджено туристичну інфраструктуру

Кабмін може продовжити терміни бронювання до року і розширити бронювання дефіцитних ВОС - депутат

QR-код буде повністю доступний у "Резерв+" 18 червня, зчитувати його посадові особи будуть також через застосунок

Зеленський обговорив із Сунаком підготовку до Саміту миру та продовження оборонної співпраці

Фінляндія допомагає Україні модернізувати метеорологічну службу

На Дніпропетровщині через ворожі обстріли постраждали двоє людей - голова ОВА

Заступниця міністра оборони: Ми впроваджуємо комплексний підхід для захисту прав військовослужбовців, будуть і виїзні перевірки, і налагоджений механізм реагування на скарги

Заступниця глави МЗС України під час візиту до Перу наголосила на важливості перуанської участі в Глобальному саміті миру на найвищому рівні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА