21:38 29.04.2020

Шмигаль провів перше засідання Антикризового енергетичного штабу

1 хв читати
Шмигаль провів перше засідання Антикризового енергетичного штабу

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів перше засідання Антикризового енергетичного штабу, під час якого було затверджено склад штабу та представлений енергетичний баланс України, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Відкриваючи засідання, глава українського уряду зазначив, що сьогодні енергетична криза перебуває на тому етапі, коли дії влади повинні бути оперативними, ефективними і узгодженими.

"Ми зацікавлені в тому, щоб був напрацьований план заходів. Вчора на нараді з президентом ми проговорили вже підписаний сьогодні енергетичний баланс України. Він відкоригований. Ми працювали спільно з ключовими підприємствами цієї галузі", - підкреслив Шмигаль.

Виконуюча обов'язки міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець розповіла про основні виклики в галузі енергетики і представила план оперативних заходів з нормалізації роботи енергетичної галузі України.

Глава уряду також зазначив, що основним завданням уряду є збалансувати енергетичний ринок і забезпечити його стабільність.

"Ми повинні зберегти робочі місця, особливо в сфері вугільної промисловості, атомній енергетиці. Тому важливо сьогодні спільно працювати над цим. І баланс, який ми маємо сьогодні, дає нам розуміння того, де, яка, чия роль і які потужності можуть бути задіяні. І про що нам треба домовлятися з підприємствами-власниками поновлюваних джерел енергії", - зазначив Шмигаль.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 24 квітня має створити Антикризовий енергетичний штаб на чолі з прем'єр-міністром Шмигалем.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА