Фонд Сороса може переїхати з Угорщини до Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд Сороса може переїхати з Угорщини до Німеччини

Світ
361
Фонд американського фінансиста угорського походження Джорджа Сороса звинуватив правлячу партію Угорщини “Фідеш” у спробах придушити громадські організації і оголосив, що може закрити своє відділення в країні.
Про це передає ЕП з посиланням на Reuters.
У фонді зазначили, що будуть вирішувати питання про те, чи залишити країну після того, як парламент схвалить законопроект “Стоп Сорос”, який у разі ухвалення ускладнить життя громадських організацій, що фінансуються фондами Сороса.
Прем’єр-міністр Віктор Орбан, чий проект закону спричинив судовий позов з боку Європейського Союзу, дав зрозуміти, що буде радий закриттю фонду, заявивши, що він сприяє масовій імміграції проти волі угорського народу.
Критики прем’єр-міністра, який здобув впевнену перемогу на виборах у квітні, кажуть, що згортання Фонду Відкритого Суспільства Сороса стане переломним моментом у сповзанні країни до авторитарного режиму, оскільки влада розправляється з незалежними центрами та активістами.
Представник Фонду Відкритого Суспільства зазначив, що організація поки що зважує варіанти.
“Уряд взяв на себе зобов’язання ухвалити законопроект про “зупинку Сороса”. Це буде символічний крок, зроблений для придушення громадських організацій”, – сказав він.
При цьому він зазначив, що фонд може переїхати в Берлін.
Як підкреслив представник фонду Сороса, закон вплине на цілу низку неурядових організацій, а не тільки на його власну.
Орбан, який перебуває при владі з 2010 року, в останні місяці загострив свою націоналістичну риторику і особливо критикує американського мільярдера Джорджа Сороса.
Перед парламентськими виборами в квітні Орбан заявив, що в Угорщині налічується близько 2000 проплачених людей, які під час виборчої кампанії працюють на те, щоб повалити уряд і встановити новий “промігрантський кабінет, прийнятний для Джорджа Сороса”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас