07:23 27.02.2019

Волонтери з Литви передали військовому госпіталю в Маріуполі 15 медичних ліжок і реанімобіль

2 хв читати
Волонтери з Литви передали військовому госпіталю в Маріуполі 15 медичних ліжок і реанімобіль

Литовські волонтери передали для потреб 61-го мобільного військового госпіталю в Маріуполі реанімобіль і 15 функціональних медичних ліжок, повідомив прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС).

"Досі ми використовували ліжка, надані нам місцевою міською лікарнею. Ліжка функціональні, дуже зручні в порівнянні з попередніми, їх можна піднімати і опускати, що зручно при перекладанні поранених на каталку. Попередні ліжка були низенькі, і потрібно було кілька людей, щоб перемістити одного хворого, це вимагало часу і додаткових зусиль. Зараз це набагато простіше. Більше того, вони мобільні і легко пересуваються", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 61-й мобільний госпіталь - це госпіталь другої лінії з елементами четвертої, тобто такий, де проводять спеціалізоване лікування, і тому дуже важливо, щоб в медичному закладі завжди була достатня кількість реанімобілів для здійснення евакуації.

За словами представника українсько-литовської громадської організації "Шлях до мрії" Володимира Мазура, більше року тому Маріуполь відвідали мер Акмянського району Литовської Республіки Віталюс Мітрофановас і президент литовсько-українського товариства міжнародної підтримки "Шлях до мрії" Андрюс Алманіс.

"Під час візиту спільно з українською стороною були визначені шляхи та обсяги допомоги, і як раз у рамках цієї допомоги військовий госпіталь отримав 15 ліжок і два реанімобілі з медичним обладнанням", - сказано в повідомленні.

Також в інформації повідомляється, що литовські волонтери і надалі мають намір надавати Україні свою підтримку і допомогу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Чернігівщині під ворожим мінометним обстрілом загинув мирний житель - ОВА

Стратегію відновлення держвлади та реінтеграції населення деокупованих територій буде ухвалено до кінця червня - Верещук

Ковель зустрів четвертий евакуаційний поїзд із Донеччини

Стефанішина на засіданні Ради Україна-НАТО закликала союзників посилити ППО

Карандєєв має намір виступати за залучення міжнародної допомоги для відновлення постраждалої внаслідок обстрілу друкарні в Харкові

Унаслідок ворожих авіаударів по Малій Данилівці постраждав мирний житель

Росіяни за добу вбили трьох жителів Донбасу, ще 14 поранено

Російські війська за ніч і вранці обстріляли Сумську область

Помер ще один постраждалий унаслідок ворожого удару по ТЦ "Епіцентр" у Харкові

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, загинула одна людина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА