RU
 

Кремль налаштований на реанімацію "нормандського формату" - Пєсков

Корреспондент.net,  8 жовтня 2019, 14:33
0
238
Кремль налаштований на реанімацію  нормандського формату  - Пєсков
Дмитро Пєсков вважає, що альтернативи "нормандського формату" немає

Москва проти того, щоб США брали участь у "нормандському форматі", зазначив Дмитро Пєсков.

 
Росія зацікавлена ​​провести зустріч у "нормандському форматі" на вищому рівні, але щоб саміт був результативним, його потрібно добре підготувати. Про це сказав журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у відповідь на заяву міністра закордонних справ України Вадима Пристайка про те, що Росія шукає підстави, аби не проводити зустріч лідерів країн "нормандської четвірки", повідомляє ТАСС у вівторок, 8 жовтня.
 
"Ні, це не так. Це не відповідає дійсності, - сказав Пєсков. - Як і всі країни-учасниці цього формату, Кремль зацікавлений у відродженні, в реанімації цього процесу, в проведенні нової зустрічі в верхах. Разом з тим, точку зору Кремля поділяють багато країн: зустріч повинна бути підготовлена, щоб стати результативною".
 
При цьому Пєсков звернув увагу на те, що робота з підготовки саміту ведеться на рівні помічників президентів.
 
"Природно, з усіх чотирьох сторін вкидаються різні ідеї з тим, щоб наповнити змістом цю зустріч і надати їй результативність. Це єдине, що я можу сказати", - уточнив він, зауваживши, що в силу складності проведеної підготовки не хотів би вдаватися в деталі.
 
Пєсков додав, що ідея про участь США у "нормандському форматі" не знаходить підтримки в Кремлі, проте Вашингтон міг би використовувати свій вплив на Київ для виконання Україною мінських домовленостей.
 
"Точка зору про евентуальне підключення США до цього формату не знаходить підтримки, - сказав він. - У той же час, безумовно, США можуть використовувати свій вплив у Києві для того, щоб сприяти якнайшвидшому виконанню Україною своїх зобов'язань щодо Мінських домовленостей".
 
Представник Кремля зазначив, що "з загальної точки зору учасників "нормандського формату", альтернативи йому зараз немає".
 
Нагадаємо, 1 жовтня Україна узгодила текст формули Штайнмаєра. Незважаючи на це, в Росії заявили, що терміни проведення саміту "нормандської четвірки" будуть визначені тільки після відведення військ на узгоджених раніше двох ділянках на лінії зіткнення в Донбасі.
 
Напередодні Вадим Пристайко оголосив, що розведення військ зірвано через обстріли сепаратистів.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: РоссияУкраинаСШАМоскваПутинКремльВладимир Путин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі