14:39 29.11.2018

Путін хоче приєднати ще одну частину України - Порошенко про напад Росії в Керченській протоці

2 хв читати
Путін хоче приєднати ще одну частину України - Порошенко про напад Росії в Керченській протоці

Президент України Петро Порошенко заявляє, що російський президент Володимир Путін хоче приєднати до Росії ще одну частину України, як у 2014 році, коли РФ окупувала український Крим і Донбас.

"Ми мали реагувати після цього акту агресії і тому я запровадив воєнний стан у деяких регіонах. Тому що ми маємо захищати нашу країну. Це як у 2014 році, Путін хоче приєднати ще одну частину України, він поводиться так само, як і тоді", - зазначив П.Порошенко в інтерв'ю німецькому виданню Bild, повідомляє прес-служба президента України в четвер.

За його словами, В.Путін прагне до повернення Російської імперії, а себе бачить російським імператором, але "його імперія не може функціонувати без України". "Він бачить нас колонією. Він хотів цього на початку конфлікту, і він все ще хоче цього", - наголосив П.Порошенко.

Він також зазначив, що російський керівник "ненавидить думку про те, що Україна хоче стати частиною ЄС і частиною НАТО".

В інтерв'ю П.Порошенко також заявив про наявність ознак того, що російський президент може спланувати новий наземне напад, і продемонстрував супутникові дані розвідки, які були надані міжнародними партнерами України.

Президент України також закликав не вірити заяві В.Путіна: "Не вірте жодній брехні, яку говорить Путін. Це смішно. Чи пам'ятаєте Ви, коли він розповів світові, що у Криму не було російських солдатів? Ви пам'ятаєте, що нібито і на сході України не було російських солдатів? Ви пам'ятаєте отруєння його колишнього шпигуна в Солсбері? Путін розповідає світу казки, і зараз він робить це знову".

"У нас є всі докази на столі, і всі бачать, що це були російські військові, які напали на наш флот", - сказав П.Порошенко, наголосивши, що українські кораблі дотримувалися міжнародного права.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА