Міжбанк: спроби розхитати курс посиляться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: спроби розхитати курс посиляться

Валюта
766
Валютні торги четверга будуть досить активними. Основних мотиваторів для міжбанку буде три:
1) Наближення триденних вихідних і завершення місяця, кварталу і півріччя. У клієнтів вже майже немає часу на закриття своїх зовнішніх розрахунків перед святами (три вихідні 27-29 червня), і вони будуть сьогодні активно закривати свої угоди. Це збільшить статистику операцій;
2) можливі подальші продажі валюти Нафтогазом і дії нерезидентів. Схоже, основні продажі валюти держкомпанією під розрахунки з бюджетом до кінця червня вже проведені. Але при цьому відсутні суми Нафтогаз продовжить порційно зливати на ринку в моменти зростання котирувань (як це було, наприклад, вчора).
Виходи нерезидентів на торги з купівлею валюти будуть звичайно розбурхувати ринок з ситуативним зростанням котирувань, і саме в ці моменти у Нафтогазу буде можливість продавати валюту подорожче;
3) Період активних розрахунків держави з експортерами щодо відшкодування ПДВ. Поки держава не була особливо щедрою в частині розрахунків з бізнесом, але до кінця місяця залишається все менше часу, і експортери чекають приходу основних сум ПДВ. Вони вже не поспішають продавати валютну виручку, намагаючись підібрати оптимально високий курс, що працює проти гривні.
Сьогодні міжбанк знову залишиться повністю залежним від поведінки великих гравців і їхніх курсових завдань.
За нашими прогнозами, 25 червня коридор по долару на міжбанку буде в межах 26,60-26,85 гривень з обсягами операцій до $210 млн при укладенні до 650 угод.
Спроби розхитати курс і зіграти “на підвищення” посиляться, оскільки ринок розуміє, що Нафтогаз вже не буде проводити “аукціони нечуваної щедрості” і почне вже продавати валюту тільки в моменти максимального зростання котирувань (основні обсяги продажів валюти під розрахунки з державою він вже провів).
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 26,68 / 26,71
Євро-30,05 / 30,09
Російський рубль – 0,3859 / 0,3869
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас