День фінансів, 11 серпня: зелене світло гральному бізнесу, жовте - рекламі банків, червоне - 500 тис. робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 11 серпня: зелене світло гральному бізнесу, жовте - рекламі банків, червоне - 500 тис. робочих місць

633
Вівторок, 11 серпня. Одним дозволяють, іншим – забороняють.
Зеленський підписав закон про гральний бізнес. Законом передбачено створення низки реєстрів, пов’язаних із гральним бізнесом. Ось тут більше про реєстри і не тільки. Також законопроектом встановлюються вимоги до гравців і їх ідентифікації. Але і це ще не все, вводиться принцип “відповідальної гри”.
«Кешбек» для боротьби з «нефіскальними» чеками. У ДПС нагадали, що з 1 жовтня 2020 року запрацює можливість отримати компенсацію в 100% вартості придбаного товару, якщо той був реалізований з порушенням вимог законодавства. Як повідомляють у податковій, «кешбек» потрібен для боротьби з «нефіскальними» чеками (коли споживачам надають чеки, які не є фіскальними, проте на вигляд схожі на фіскальні чеки).
Чесна реклама банків вже з вересня. Весь час шукаєте в рекламі банків каверзи? Можете бути спокійнішими вже з вересня.
День фінансів, 11 серпня: зелене світло гральному бізнесу, жовте - рекламі банків, червоне - 500 тис. робочих місць
З початком осені почнуть діяти нові вимоги до реклами банківських послуг. Банки будуть зобов’язані на своїх сайтах вказувати достовірну інформацію про депозити та кредити, їх вартість, умови та ризики. Ця інформація не повинна вводити клієнтів в оману. Сайти будуть щодня моніторитися регулятором.
500 тис. нових робочих місць. На жаль і ах. Як повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Кабмін не зміг виконати обіцянку створити 500 тисяч робочих місць в травні 2020 року. Але, за його словами, обов’язку створити цю кількість робочих місць ніхто з держави, влади, з уряду не знімає.
Податкове навантаження для IT. Ще один підхід. У Верховну Раду внесли законопроект, яким депутати пропонують встановити податкове навантаження на зарплати найманих IT-фахівців на рівні 10%, і до доходів суб’єкта індустрії застосовувати ставку податку на прибуток з коефіцієнтом 0,5, що становить 9%. Як зазначається, таким чином в Україні хочуть стимулювати IT-галузь.
Між іншим, як свідчить аналітика порталу DOU.UA, зараз ринок IT все ще в стадії глибокої кризи. В липні на одну вакансію з досвідом до року припадали в середньому рекордні 40 відгуків.
Чому економіка України відстала від Польщі. Як зазначає заступник міністра економіки Тарас Качка, економіка Польщі нарощує відрив від української завдяки багатомільярдній допомозі країн Євросоюзу, якої позбавлена ​​Україна.
До речі, в консенсус-прогнозі Мінекономіки сказано, що Україна в 2020 році буде демонструвати глибше падіння (на 6,0%), ніж світова економіка, яка за прогнозом МВФ скоротиться на 4,9%.
EasyJet заходить в Україну. Один з найбільших лоукостів Європи easyJet може почати польоти в Україну вже в літньому сезоні навігації 2020 року. Авіакомпанія запросила і отримала права на польоти з Італії в Україну до кінця жовтня 2020 року. Лоукост зможе виконувати в Україну 12 щотижневих рейсів.
🧐 І наостанок, пригадуєте, ми писали про те, як заощадити на оплаті штрафу ПДР? Розуміємо, що іноді краще один раз побачити. Тому підготували окреме відео на цю тему.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас