Екс-керівників Укртрансбезпеки викрили на розтраті понад 100 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-керівників Укртрансбезпеки викрили на розтраті понад 100 млн грн

Кримінал
298
Співробітники Служби безпеки (СБУ) викрили колишніх керівників Державної служби з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) на розтраті майже 109 млн грн бюджетних коштів, повідомила пресслужба відомства.
Оперативники спецслужби встановили, що в 2018 році чиновники організували операцію через публічну закупівлю габаритно-вагових комплексів для зважування фур. За версією слідства, посадові особи Укртрансбезпеки у змові з представниками комерційних структур придбали ці комплекси за завищеною вартістю. А комплектація не дозволяла їх використовувати за цільовим призначенням.
Слідчі дії у справі проводилися в приміщеннях Міністерства інфраструктури, Укртрансбезпеки та за адресами проживання фігурантів справи. Під час обшуків вилучено документацію, що підтверджує наявність протиправної оборудки. В рамках кримінального провадження проводяться слідчі дії. Після завершення судових експертиз буде ухвалено рішення про повідомлення фігурантам про підозру.
Нагадаємо, нещодавно співробітники СБУ в Запоріжжі припинили незаконну діяльність однієї приватної експертної фірми, яка сприяла штучному заниженню вартості комунальної землі. В результаті місцевий бюджет недоотримав 2,5 млн грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас