Коммендантска година і величезні штрафи: як Європа переживає локдаун — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коммендантска година і величезні штрафи: як Європа переживає локдаун

Світ
899
Європу, на відміну від України, на Різдво закривають на локдаун – настільки бояться спалаху COVID-19. Особливо через появу так званого британського штаму. Під час нового локдауну європейці зможуть купити тільки продукти і ліки, а обурені підприємці, які втрачають гроші, виходять на акції протесту.
Одна за одною країни Європи вводять жорсткий локдаун, майже такий самий, як навесні. Закривають буквально все: торгові центри і невеликі непродовольчі магазини, школи і дитячі садки.
У Бельгії ввели комендантську годину – після 21:00 на вулицю виходити заборонено. Кого спіймають – штраф до пів тисячі євро.
Велика Британія, Лондон Чи не найбільше заборон у Великій Британії. Там виходити з дому дозволено тільки на роботу, в магазин або аптеку. Все через новий штам коронавірусу, що мутував.
Німеччина, Берлін. У Німеччині щонайменше до 10 січня працюватимуть тільки супермаркети, аптеки, автозаправки, банки і пошта. Вже кілька днів смертність від коронавірусу б’є рекорди – близько тисячі осіб на добу.
Втім, німці обурені рішенням влади ввести карантин саме напередодні Різдвяних свят.
“Варто було ввести локдаун ще в листопаді, спокійний місяць, коли нічого не відбувається. Але не в грудні, коли багато компаній влаштовують новорічні корпоративи і ресторани можуть заробити трохи більше”, – говорить місцевий житель.
Нідерланди, Амстердам. Жорсткий карантин мінімум на 5 тижнів, до середини січня, ввели Нідерланди.
У місцевих лікарнях скасували всі планові операції, не вистачає медиків працювати з хворими на COVID-19.
Італія, Рим. Італійцям доведеться провести різдвяні свята вдома. Завтра в країні – локдаун: закривають ресторани і бари, заборонять подорожі між регіонами.
Чехія, Прага. Після Різдва Чехія планує на додаток до ресторанів, готелів і спортзалів закрити непродовольчі магазини і ввести комендантську годину – від 9-ї вечора до 5-ї ранку.
Франція, Париж. У Франції, де також діє заборона на нічні прогулянки, обіцяють тільки на один вечір – Різдво – зробити виняток – скасувати комендантську годину.
У країні досі закриті всі розважальні заклади як мінімум до 20 січня. Втім, медики визнають: поширення вірусу все ще не контролюють.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас