В Україні розроблено стандарт заспокоєння дорожнього руху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні розроблено стандарт заспокоєння дорожнього руху

Казна та Політика
2458
Вперше в Україні розроблено стандарт заходів і засобів для заспокоєння дорожнього руху, згідно з яким з 1 листопада на автошляхах України, крім “лежачих поліцейських”, почнуть використовувати острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери і розділювальні смуги.
Про це свідчить інформація “Укравтодору”.
“Вимоги нового стандарту закладають комплексний підхід до створення системи безпечних умов руху по дорогах і вулицях”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що засоби заспокоєння дорожнього руху встановлюються не тільки для зменшення швидкості, а головним чином для рівномірності транспортних потоків. При цьому, особлива увага приділяється ділянкам, де автомобільні потоки конфліктують з пішохідними і велосипедними.
“Досі існував тільки один засіб заспокоєння руху – так званий “лежачий поліцейський”. Всі інші усталені світові практики інженери-проектанти застосовували тільки на свій страх і ризик. Змінені стандарти дозволять установлювати розділювальні острівці або смуги, бордюрні розширення, чокери і острівці безпеки. Вони проектуються при ремонті або модернізації наявних доріг і вулиць, а також при будівництві та реконструкції”, – додали в “Укравтодорі”.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас