День фінансів: гранти трудовим мігрантам, іпотека під 7%, податок на міжнародні посилки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: гранти трудовим мігрантам, іпотека під 7%, податок на міжнародні посилки

990
Середа, 27 січня. Низка важливих рішень від Кабміну, Верховної Ради і Президента.
Гранти для трудових мігрантів. У Кабміні планують видавати гранти до 150 тис. грн на підтримку трудових мігрантів, які повернулися в Україну і хочуть відкрити тут власну справу. Сьогодні схвалили відповідний проєкт постанови. Щоправда, одна з головних умов — людина повинна інвестувати і власні кошти на суму, не меншу від тієї, яку видала держава.
Іпотека під 7%. За ініціативою Президента Уряд затвердив постанову про доступну іпотеку в межах 7% річних. Іпотеку зможуть отримати громадяни України, які прагнуть купити квартиру, і ті, хто хоче побудувати будинок самостійно. Не можна буде придбати житло, яке побудовано до 2015 року.
На продовження теми житла, в КМДА планують добудувати 11 тис. квартир Банку «Аркада». Зараз у МВС розглядається можливість направлення коштів в об’єкти незавершеного житлового будівництва.
Нові вимоги до роботи колекторів. Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт для захисту українців від колекторів. Так, створять публічний реєстр колекторських компаній, де повинні будуть зареєструватися всі компанії. Нацбанк вестиме нагляд за колекторами та їхньою поведінкою щодо боржників. Банки і фінансові компанії повинні будуть повідомляти клієнтів про залучення колекторів у разі прострочення платежів.
Питання оподаткування посилок. Рада також сьогодні ухвалила за основу проєкт закону Про внесення змін до Податкового кодексу, який дозволяє ввезення посилок вартістю до 150 євро без мита та податку на додану вартість (ПДВ).
День фінансів: гранти трудовим мігрантам, іпотека під 7%, податок на міжнародні посилки
Проєкт закону також встановлює можливість відстрочки сплати податку на додану вартість.
Розрахунок прожиткового мінімуму по-новому. Мінсоцполітики пропонує ввести в Україні нову методологію формування прожиткового мінімуму. «Ми говоримо, що прожитковий мінімум — це повинна бути вартісна величина для визначення основних соціальних потреб людини на мінімальному рівні. Тобто прожитковий мінімум буде визначатися і застосовуватися виключно для визначення основних соціальних гарантій, які є для особи основним джерелом доходу», — пояснила міністр соціальної політики Марина Лазебна. Також Уряд пропонує з 2022 року встановити щорічну індексацію пенсій не пізніше ніж 1 березня.
Компенсація за подорожчання електроенергії. З 1 січня цього року були скасовані знижені тарифи на електроенергію. Щоб запобігти зростанню неплатежів, уряд схвалив постанову, якою затвердив порядок надання компенсації деяким категоріям споживачів електроенергії. Хто отримає кошти, читайте тут.
Відповідальність за брехню в деклараціях. Зеленський затвердив рішення РНБО про покарання за брехню в деклараціях. Так, планується повернути покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі за недостовірне декларування та неподання декларації.
Перше в Україні цифрове відділення банку. ПриватБанк і Mastercard відкрили в центрі Києва перше в Україні повністю цифрове банківське відділення — Concept Store. Воно працює без традиційних кас і оснащене інноваційними технологіями — мультитач-барами, діджитал-екранами, кіосками самообслуговування та іншими сучасними рішеннями. Фото того самого відділення.
Додамо, що ПриватБанк за попередніми результатами роботи у 2020 році отримав 25,3 млрд грн прибутку, що на 7,3 млрд грн менше, ніж минулого року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас