Доступність посилання

ТОП новини

«Стоп капітуляції»: українці Лос-Анджелеса вийшли на акцію протесту


Лос-Анджелес, 6 жовтня 2019 року
Лос-Анджелес, 6 жовтня 2019 року

«Стоп капітуляції!» – з такими словами на пікет вийшли українці, які проживають у США в Лос-Анджелесі. Протестують проти підписання «формули Штайнмаєра». Зібрались з українськими прапорами і плакатами поблизу федеральної будівлі в одному із районів міста.

За словами пікетувальників, домовленість – це зрада інтересам України на користь Росії. Серед вимог протестувальників – опублікувати стенограму розмови українського президента Володимира Зеленського з з президентом Росії Володимиром Путіним. А також пояснити, чому під домовленістю стоїть підпис Леоніда Кучми, а не Зеленського.

Ця «формула Штайнмаєра» – це формула Путіна
Володимир Дубовий

«Ми відчуваємо загрозу. Зараз відбувається такий момент, якого Путін чекав із 2015 року. Власне, ця «формула Штайнмаєра» – це не «формула Штайнмаєра», а формула Путіна. Він тиснув на Україну, щоб вона на неї погодилась чотири роки, цього не відбувалось. Але зараз, на жаль, ці сумні процеси відбуваються», – каже організатор пікету Володимир Дубовий.

Обов'язково треба опублікувати стенограму розмови Зеленського з Путіним
Світлана Ковшиловська

«Я дуже хочу, щоб не тільки була опублікована стенограма з Трампом, а обов'язково треба опублікувати стенограму розмови Зеленського з Путіним», – каже Світлана Ковшиловська.

«Чому такий важливий документ, як «формула Штайнмаєра», підписаний не президентом України? Чому він знімає з себе відповідальність і делегує це Леонідові Кучмі?» – каже Вікторя Дубова.

«Майже за 6 років, що продовжується війна, померло дуже багато людей – хлопців, які захищали свою країну, свою незалежність і сьогодні здаються інтереси країни, ми не можемо на це дивитись, ми маємо щось робити», – каже Валентина Родіна.

Акція протесту «Зупинимо капітуляцію», що пройшла в Києві в неділю, 6 жовтня, зібрала 10 тисяч людей, повідомляє столична поліція. Організатори називають цифру від 25 до 50 тисяч осіб.

Віче «Зупинимо капітуляцію!» на майдані Незалежності у столиці України. Київ, 6 жовтня 2019 року
Віче «Зупинимо капітуляцію!» на майдані Незалежності у столиці України. Київ, 6 жовтня 2019 року

Активісти назвали акцію протидією «спробам влади ухвалити рішення, які призведуть до поразки у війні з Росією, як «формула Штайнмаєра», «особливий статус» для Донбасу». Організатори наполягали, що це «громадська акція», і закликали не використовувати подію для партійних інтересів.

Учасники акції «Ні капітуляції!» розповіли про свої вимоги – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00

Аналогічні віча відбулися в багатьох містах України та за кордоном.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG