17:48 30.11.2020

Венеціанська комісія оприлюднить два термінових висновки за запитом Зеленського щодо КС після 7 грудня

2 хв читати
Венеціанська комісія оприлюднить два термінових висновки за запитом Зеленського щодо КС після 7 грудня

Венеціанська комісія оприлюднить два термінових висновки за запитом президента України Володимира Зеленського щодо реформи Конституційного Суду та боротьби з корупцією наступного тижня, після 7 грудня, повідомляє прес-служба комісії.

"Відповідно до запиту президента України від 25 листопада 2020 року про терміновий висновок щодо конституційної ситуації, створеної постановою Конституційного Суду №13-р/2020 від 27 жовтня 2020 року, Венеціанська комісія підготує два висновки, один із яких стосується механізмів протидії корупції, і другий, пов'язаний із реформою Конституційного Суду. Після віртуальних зустрічей із владою та зацікавленими сторонами обидва висновки будуть оприлюднені на тижні 7 грудня і згодом представлені на 125-му пленарному засіданні (11-12 грудня 2020 року) для затвердження", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 25 листопада прес-служба президента України повідомила, що Зеленський звернувся до Венеціанської комісії з проханням здійснити оцінку конституційної ситуації, зумовленої рішенням Конституційного Суду України від 27 жовтня, і надати висновок про стан антикорупційного законодавства після його ухвалення. "Відповідного листа глава Української держави надіслав голові Венеціанської комісії Джанні Букіккіо", - повідомляє прес-служба.

Згідно з повідомленням, у листі Зеленський зазначає, що останні рішення КСУ щодо базового для антикорупційної інфраструктури України законодавства призвели до серйозної конституційної кризи.

"Українська влада рішуче налаштована на її вирішення і відновлення законодавчих механізмів запобігання і боротьби з корупцією", - зазначає глава держави.

Зокрема, Зеленський звертається до Венеціанської комісії з проханням надати висновок про ухвалення рішення суддями Конституційного Суду України за наявності можливого конфлікту інтересів, дотримання КСУ процедури розгляду справи й ухвалення рішення, зокрема щодо його обґрунтованості та дотримання меж конституційного подання.

Президент України закликає надати висновок за процедурою прискореного розгляду, зважаючи на нагальну необхідність пошуку збалансованого рішення для виходу з конституційної кризи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за минулий день обстріляли шість громад Сумської області

Армія РФ знову обстріляла Нікопольський район, загинула людина - Дніпропетровська ОВА

"Епіцентр" до кінця року планує завершити будівництво п'яти ТЦ і логістичного комплексу

Кабмін запровадив бронювання постачальників і волонтерів ЗСУ, навчання БПЛА, РЕБ і такмеду та пом'якшив критерії бронювання перевізників

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА