ua en ru

Порошенко і Меркель обговорили порядок денний візиту канцлера в Україну

Порошенко і Меркель обговорили порядок денний візиту канцлера в Україну Фото: Ангела Меркель і Петро Порошенко (president.gov.ua)

Петро Порошенко провів телефонну розмову з Ангелою Меркель

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Про це повідомляється на сайті президента України.

Зокрема, співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Також Порошенко зазначив важливість активізації зусиль для визволення всіх українських заручників, включаючи Олега Сенцова і Романа Сущенка.

Під час розмови йшлося про перспективи продовження санкцій проти РФ. Співрозмовники домовилися продовжити миротворчі зусилля і контакти на вищому рівні для звільнення українських територій від російської агресії.

Крім того, Порошенко і Меркель обговорили питання двостороннього порядку денного, в тому числі енергетичної безпеки. Співрозмовники також обговорили порядок денний візиту Меркель в Україну, який відбудеться цієї осені.

Нагадаємо, раніше Порошекнко на нараді керівників закордонних дипустанов повідомляв, що канцлер Німеччини Ангела Меркель у листопаді відвідає Україну. Так, виступаючи перед українськими дипломатами, Порошенко розповів про телефонні розмови з Меркель, в ході яких обговорювалися питання ситуації на Донбасі, зокрема введення миротворців ООН, а також зустрічі в нормандському форматі.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в ході зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним Меркель заявляла, що Україна повинна залишитися учасником процесу транзиту газу в країни Європи, незважаючи на будівництво "Північного потоку-2".