14:30 28.12.2020

"ОПЗЖ", "Слуга народу" та "Європейська солідарність" лідирують у рейтингу політичних партій - опитування

2 хв читати
"ОПЗЖ", "Слуга народу" та "Європейська солідарність" лідирують у рейтингу політичних партій - опитування

Лідерами партійних рейтингів в Україні залишаються політичні партії "Опозиційна платформа - За життя", "Слуга народу" та "Європейська солідарність", заявив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто під час прес-конференції у понеділок.

Порівнюючи результати двох досліджень, проведених у грудні Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології, Паніотто розповів, що за першість на політичній арені наразі змагаються "Слуга Народу", "ОПЗЖ" і "Євросолідарність": їхні рейтинги перебувають на рівні статистичної похибки.

"Різниця приблизно в 3% щодо "ОПЗЖ", "Слуги народу" та "Євросолідарності". У дослідженні face-to-face "ОПЗЖ" виходить на перше місце, а "Слуга народу" - на друге. У телефонному опитуванні - навпаки", - зазначив соціолог.

Він також повідомив, що "Єросолідарність" в обох дослідженнях посідає третє місце.

Середній рейтинг "ОПЗЖ" за даними обох досліджень становить приблизно 20%, "Слуги народу" - 18%, "Євросолідарності" - 17%.

"До парламенту впевнено пройшли б чотири партії - "ОПЗЖ", "Слуга народу", "Європейська солідарність" і "Батьківщина". Непогані шанси (подолати бар'єр у 5% - ІФ) у партії "Сила і честь", яка у деяких дослідженнях теж проходить необхідний бар'єр, але в межах похибки. І також "За майбутнє" має певні шанси", - повідомив також Паніотто.

Під час соціологічного опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва разом із КМІС 5-13 грудня, методом особистого інтерв'ю було опитано 2000 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах, крім тимчасово непідконтрольних територій Криму і Донбасу. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

Водночас під час опитування, проведеного КМІС 4-8 грудня, методом телефонного інтерв'ю було опитано 2000 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах, крім тимчасового непідконтрольних територій Криму і Донбасу. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА