15:39 03.09.2020

Міносвіти розробило алгоритм дій у разі підозри COVID-19 в учнів або співробітників профтехнічних закладів

2 хв читати
Міносвіти розробило алгоритм дій у разі підозри COVID-19 в учнів або співробітників профтехнічних закладів

 Міністерство освіти і науки України розробило алгоритм дій у разі появи симптомів коронавірусної хвороби COVID-19 в учнів або працівників профтехнічних закладів.

"Якщо під час освітнього процесу в учня або працівника профтеху виявлять ознаки респіраторного захворювання – адміністрація та медик закладу мають ізолювати таку людину від колективу та, за потреби, викликати швидку допомогу", - йдеться в повідомленні прес-служби Міносвіти.

Зокрема, якщо в учня профтеху з'явилися симптоми респіраторної хвороби: він має надіти маску та перейти в тимчасову ізоляцію - для цього заклад профосвіти відводить окреме приміщення; медичний працівник проводить первинний огляд учня, вимірює температуру й у разі необхідності викликає швидку; педагог (класний керівник/майстер виробничого навчання) повідомляє батькам або особам, які їх замінюють, про виявлені симптоми.

Далі медик або педагог профтеху відправляє учня додому або передає батькам (якщо вік учня менше 18 років). У разі госпіталізації швидка допомога доправляє його до стаціонару; медичний працівник профтеху направляє екстрене повідомлення про підозру на інфекційне захворювання до місцевого лабораторного центру, а також реєструє випадок у журналі реєстрації; у приміщенні, де перебував учень, здійснюється додаткове провітрювання і дезінфекція поверхонь; під час епідеміологічного розслідування епідеміологами лабораторного центру медпрацівник або педагог допомагає визначити коло осіб, що контактували з учнем.

У разі підтвердження коронавірусної інфекції COVID-19 учні групи, де навчався хворий, та педагоги, з якими він контактував, самоізолюються на 14 днів, а для групи, яка перебуває на самоізоляції, директор профтеху забезпечує дистанційне навчання. Практика, у разі неможливості адаптації до технологій дистанційного навчання, переноситься на період до завершення самоізоляції..

Якщо у працівника профтеху з'явилися симптоми респіраторної хвороби: він має надіти маску та перейти в тимчасову ізоляцію – для цього заклад профосвіти відводить окреме приміщення; медичний працівник проводить первинний огляд особи, вимірює температуру та, за потреби, викликає швидку; керівник закладу відправляє працівника додому для подальшого звернення до лікарні. Якщо є потреба у госпіталізації – швидка допомога доставляє працівника до стаціонару; в приміщені, де перебував працівник, проводиться додаткове провітрювання та дезінфекція поверхонь; у разі підтвердження COVID-19 у працівника всі учасники освітнього процесу, з якими він контактував, самоізолюються на 14 днів.

"Важливо, що ніхто з працівників закладу, які будуть залученими до таких ситуацій, не можуть розголошувати інформацію про стан здоров'я людини, а також її прізвище та ім'я", - наголошують у Міносвіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден очікує більш тісної співпраці з Бельгією щодо України

Ворог атакував Одесу касетними боєприпасами, мета – припортова інфраструктура, є поранені

Один представник полку "Азов" повернувся додому в рамках останнього обміну військовополоненими

Кулеба в розмові з Блінкеном привітав дозвіл США на удари по РФ: Своєчасний крок у правильному напряму

Офіс ТЧХУ відновив роботу в Краматорську

Кличко: Київ готується до складної зими в умовах масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, на покровському напрямку тривають 11 боїв

Зеленський подякував Королю Швеції за особливу допомогу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

У Міноборони підтримують створення Військової поліції

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА