11:03 30.10.2018

Кран упав на льотну палубу авіаносця "Адмірал Кузнєцов", плавучий док у Мурманську затонув

2 хв читати

Плавучий док на АТ "82-й судноремонтний завод" у Мурманську затонув під час виходу з нього важкого авіаносного крейсера "Адмірал Кузнєцов" у ніч на вівторок.

За даними місцевих ЗМІ, під час інциденту впали два баштові крани.

Згідно з попередньою інформацією, причиною, через яку стався інцидент із плавдоком, стали перебої в електропостачанні, повідомляв "Інтерфаксу" керівник прес-служби АТ "Центр судноремонту "Зірочка" Євген Гладишев.

Раніше губернатор Мурманської області Марина Ковтун повідомила в Instagram, що внаслідок НП на судноремонтному заводі зникла одна людина. "Наразі на місці події працює аварійно-рятувальна водолазна бригада Північного флоту", - сказала вона.

Як повідомляло "Інтерфаксу" джерело в екстрених службах регіону, під час події з плавдоку врятувалися близько 60 осіб.

"За попередньою інформацією, 60 осіб встигли (врятуватися і залишити плавдок - ІФ), а п'ятеро не встигли - чотирьох знайшли, пошуки п'ятої людини тривають", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше керівник мурманського територіального Центру медицини катастроф Віктор Рогалєв повідомив "Інтерфаксу", що внаслідок події постраждали четверо. Трьох, що дістали переохолодження в стані середнього ступеня тяжкості, доправлено до медсанчастини "Севриба", одного з пораненням черевної порожнини - до міської лікарні Мурманська, він перебуває у важкому стані.

Під час події на плавдоці в Мурманську один із кранів упав на льотну палубу важкого авіаносного крейсера "Адмірал Кузнєцов", повідомило "Інтерфаксу" джерело в суднобудівній галузі.

"Обвалився один із кранів плавдоку на льотну палубу, але він вдало обрушився - впав на технічну зону, ту частину льотної палуби, де було зроблено вирізи для вивантаження та завантаження устаткування в трюми", - сказав він.

Співрозмовник агентства пояснив, що після завершення завантаження устаткування технічна зона льотної палуби підлягала відновленню, через що "фактично ніяких фатальних наслідків цей інцидент не заподіяв".

Раніше інформоване джерело "Інтерфакс-АВН" повідомило, що "Адмірал Кузнєцов" отримав пошкодження внаслідок інциденту з плавучим доком. Воно зазначило, що фахівці протягом дня оцінять отриманий збиток.

Водночас в "Об'єднаній суднобудівній корпорації" заявили, що авіаносець не отримав пошкоджень, "здатних вплинути на терміни виконання робіт".

За фактом НП на плавдоці порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 216 КК РФ (порушення правил безпеки під час ведення інших робіт, що призвело до смерті людини з необережності). Як повідомили в Північно-Західному слідчому управлінні на транспорті, на місці події працює мурманський слідчий відділ на транспорті, до розслідування також буде залучено співробітників відділу криміналістики та слідчого відділу з розслідування особливо важливих справ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

4 червня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Польща має намір виділити 3 млрд злотих на кібербезпеку після кібератаки РФ

Дніпропетровська область другий день поспіль може обійтися без відключень е/е

Глава МЗС Італії підтвердив плани передати Україні систему ППО SAMP/T

Естонія передає Україні енергоблок, який може забезпечити електроенергією близько 150 тисяч українців

Відключення світла у вівторок можуть збільшуватися за рахунок більшого обсягу обмеження е/е

Італія може передати Україні другу систему ППО SAMP/T

Суд вирішив передати столичний БФК Gulliver в управління АРМА, власник має намір оскаржити рішення

На фронті вже відбулося 102 бойових зіткнення, на покровському напрямку - 35, повідомляє Генштаб ЗСУ

Українські прокурори повідомили про підозру 42 російським офіцерам, причетним до сексуального насильства на окупованих територіях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА