RU
 

США хочуть допомогти Україні боротися з кіберзлочинністю

Корреспондент.net,  22 грудня 2014, 22:39
0
207
США хочуть допомогти Україні боротися з кіберзлочинністю
Фото: Reuters
Конгрес США вимагає від Обами розширення співробітництва з Україною у сфері боротьби з кіберзлочинністю

Відповідний документ Конгрес США направив на підпис американському президентові.

Конгрес США направив на підпис президенту країни Бараку Обамі закон про права розвідки на 2015 фіскальний рік, в якому містяться положення про Україну, зокрема, про українсько-американську співпрацю у сфері кібербезпеки.

Розділ 312 закону HR4681 присвячений співробітництву з Україною. Текст закону представлений Обамі 12 грудня і опублікований на сайті Конгресу.

Як повідомляється в тексті закону, розділ 312 "висловлює думку Конгресу, що співпраця між розвідувальними та правоохоронними органами США і України має бути розширена для удосконалення політики кібербезпеки".

Крім того, США "повинні удосконалити процедуру видачі між урядами Сполучених Штатів, України та інших країн, з яких зловмисники скоюють злочини проти громадян США і американських юридичних осіб".

На думку Конгресу, президент США повинен "ініціювати американо-українські двосторонні переговори щодо загроз кібербезпеки і співробітництва із боротьби з кіберзлочинністю, з додатковими багатосторонніми переговорами, що включають інших правоохоронних партнерів, таких як Європол та Інтерпол".

Світова економіка втрачає через кіберзлочини мільярди доларів

Також Обама повинен "працювати над отриманням зобов'язання від України покінчити з кіберзлочинністю, спрямованоюпроти осіб за межами України, і працювати зі Сполученими Штатами та іншими союзниками щодо стримування і засудження відомих кіберзлочинців".

Також Конгрес очікує від Обами програми з розширення співпраці з Україною, що включає в себе спільні розвідувальні заходи, направлення в Україну американських правоохоронців для допомоги в розслідуваннях, а також угоди про з'єднання американських та українських комунікаційних мереж і гарячих ліній.

Крім того, в законопроекті міститься вимога ведення обліку відповідей України на запити американської сторони в інтересах розвідки та правоохоронних органів.

Як повідомляв Кореспондент.net, раніше міністр оборони Естонії Свен Міксер заявляв, що його країна готова допомогти Україні у створенні і розвитку кіберзахисту.

За матеріалами: Интерфакс-Украина
ТЕГИ: Украина-СШАкиберпреступникОбамакибервойнакиберпреступностькибератака
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі