12:54 12.11.2019

Трамп пообіцяв цього тижня оприлюднити першу розмову із Зеленським

1 хв читати
Трамп пообіцяв цього тижня оприлюднити першу розмову із Зеленським

Президент США Дональд Трамп повідомив, що цього тижня оприлюднить розшифровку першої телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

"Для того щоб продовжити залишатися найбільш прозорим президентом в історії, я оприлюдню цього тижня стенограму першої, і тому найбільш важливої моєї телефонної розмови з президентом України. Упевнений, вам вона сподобається", - написав Трамп на своїй сторінці у Twitter у вівторок.

Як повідомлялося, Трамп уперше поговорив із Зеленським незабаром після того, як його було обрано президентом України у квітні.

Цей дзвінок передував телефонній розмові 25 липня, яка стала приводом для ініціювання демократами Палати представників процедури імпічменту.

Причиною для розглядів стало повідомлення американського інформатора про те, що Трамп намагався під час телефонної розмови 25 липня переконати Зеленського розпочати розслідування щодо сина одного зі своїх імовірних конкурентів на виборах президента США Джо Байдена - Гантера.

У рамках розслідування, пов'язаного з імпічментом, демократи з Палати представників Конгресу США викликали для надання свідчень багатьох американських дипломатів і чиновників. Вони виступали за закритими дверима. Минулого тижня комітети, які беруть участь у процедурі імпічменту, почали оприлюднювати їхні свідчення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА