12:31 12.02.2020

Мінські угоди дають можливість сьогодні вимагати від Росії миру - Порошенко

2 хв читати
Мінські угоди дають можливість сьогодні вимагати від Росії миру - Порошенко

 Мінські угоди наразі дають можливість вимагати від Росії миру з чіткими критеріями та умовами, вважає п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"І сьогодні Мінські угоди дають шанс формулювати жорсткі вимоги до Росії і не випрошувати, а вимагати у неї миру. Була б тільки на те політична воля. Дорожня карта з чіткою послідовністю пунктів, повернення до добре опрацьованої нами ідеї миротворців ООН, відсутність авралу у підготовці виборів на окупованих територіях (про осінь поточного року й мови бути не може), не вмовляння, а тиск на (президента РФ Володимира - ІФ) Путіна, – все це є можливим і необхідним на основі тих домовленостей у Мінську, які були опрацьовані з вересня 2014 до лютого 2015 року", - написав Порошенко в статті для видання "Українська правда", оприлюдненій у середу.

За його словами, незважаючи на те, що команда президента України Володимира Зеленського прийшла до влади на критиці Мінських угод, вона так і не запропонувала альтернативи для гарантій миру на Донбасі.

"Вже скоро рік, як до влади прийшли затяті критики Мінських домовленостей. Як виявилося, "голуби миру" прилетіли з порожніми дзьобами, тобто без власного мирного плану. Далі більше: в Парижі (під час нормандського саміту - ІФ) Володимир Зеленський додав і свій автограф до того комплекту документів, які умовно і називаються Мінськом (може скласти мені компанію в походах на допити до ДБР, яке копає під Мінськ)", - написав Порошенко.

Він наголосив, що ніколи не ідеалізував Мінськ і нікому не бажав би опинитися в тих обставинах, які склалися напередодні переговорів у лютому 2015 року.

"Не маючи ресурсу здолати Росію у військовому плані, ми тоді переграли її дипломатично і тим самим врятували Україну. Завдяки мужності наших воїнів під Дебальцевим та на інших ділянках фронту", - нагадав п'ятий президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА